söndag 31 juli 2011

Ransäter!

Idag har jag spenderar dagen uppe i Ransäter på utställning, och jag har under 5 år åkt dit för att kunna få visa upp Gordonsetter som den ras de är jakthund. Varje år har aldrig jakthund vunnit utan det har varit showdogs. Jag hade med Eya och Buffy samt så var Charlotte och Beisla med.
Först in var Buffy och är ju lite sotig och sedan var hon inte så imponerad av att behöva springa i ringen men jag är nöjd med det VG som vi fick. Sedan var det Eya hon tävlade mot bl.a. en showdog import från Nederländerna, Eya fick E och i konkurancen 1 med ck. Sedan var det Beisla i Bkl/Jkl, hon fick E och 1 i kk m ck. Nu skulle mor och dotter mötas i btkl tillsammans med showdogen, Eya blev 1, shd 2 och Beisla 3. Och eftersom Beisla var den ende med jaktp merit knep hon cert, Eya fick cacib och shd R-cacib.
Då fick jag även besked om att Eya skulle möta upp i gruppfinaler, och det var en låång väntan, men hade vi kommit dit skull skulle jag självklart delta. Det gick som jag viste vi fick ett varv i ringen och så var det hej och tack. Men för mej är det en seger att kommit så långt med min skogensdrottning :)
Bjuder på lite blandade bilder som Charlotte tagit under dagen.

Buffy utstår lite svansdrag

En glad Helene

Humöret håller i sig :)

Beisla med sin cert rosett

Detta tyckte hundarna var dagens bästa!
Viktiga telefon samtal betas av!

Så här tråkigt är det att vänta.

Det var engelsksettern som vann!

Så glada var vi när det var över!

lördag 30 juli 2011

Tillbaka blick!

På gårdagen, vi blev tillslut ett glatt gäng på 6 flickor och en pojke ;) Vad skönt kändes det att skriva så!
Vi var först på Statt och åt en filé buffé, var mycket gott men har ätit bättre till samma pris. Men vi hade jätte trevligt och alla var på bästa party humöret. Efter att vi intagit fast föda gick vi vidare ner till Bryggan, och där spelade ett lokalt band, MYCKET bra musik. Visade sig att gitarristen var en gammal bekant. Här intogs den flytande födan, och vi dansade och var verkligen på G. När det drog sig mot stängningsdags gick vi vidare till det ökända 10 i 2 ragget, och hör och häpna det var nästan samma personer där som sist inkl mej själv ;) Känner mej nästan som stammis efter 2 gånger :-/
Men gissa om det var skönt att välta ner i sängen när jag kom hem, och jag har sovit som en fura. Fast nu är vilan slut, nu blir det till att komma ikapp med lite träning och sedan skall även Eya trimmas inför utställningen i Ransäter i morgon. Har inga visoner om den men skall jag ändå dit vill jag presentera en välställd hund.
Ha nu en bakig och skakig lördag, bjuder på ett citat av NN " Sommaren är Guds sätt att säga: Låt oss ställa till med fest."
Foto Alex

fredag 29 juli 2011

Lite träning på Rios. Buffy, Beisla och Akira. Tre heta tjejer med ett mål, som inte alltid är detsamma som hussar och mattar har :-)

Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc

P A R T Y!

O yä! Ikväll skall vi ute ett helt gäng och äta god grillbuffe på hotellet och sedan ha en fantastiskt kul kväll ihop.
Ett kort inlägg men bjuder på en härlig låt riktig party låt :)

torsdag 28 juli 2011

Frihetskänsla!

Jag har något som jag velat haft en stund, och nu har jag en i min ägo. Om jag lägger upp bild får vi se ;)
I natt sov jag mycket oroligt kan ju ha något med min pulsökning som jag fick igår :( Ibland blir jag riktigt fascinerad över hur kroppen kan reagera, samtidigt som jag nästan blir orolig för tänk vilka krafter som våra känslor har i oss. Tack åh lov tillhör jag generation samvete ;)
Även idag har jag tampats med skallebank, är nog beroende på värmen och lite sömn. Idag har det inte heller blivit så mycket träning men 6 km har jag hunnit med. Var kämpigt att träna idag, men oavsett så ger det resultat....12 kg sedan den 20 maj :) och 21 kg på ett år. Måste bara säga det med stora bokstäver... JÄVLAR va bra jag är! I morgon blir det ut och svänga de lurviga med flickorna på jobbet, och gissa om jag kommer ha kul :)
Ha en bäst kväll, bjuder på en gammal goding som jag själv röjt loss till för en halv livstid sedan :)

onsdag 27 juli 2011

Dårarnas paradis!

Endera får de betalt eller fri kost och logi. Men något måste det bero på att de flockas här. Skall nog ta och konvertera till dåre jag med, om inte annat för att stabilisera blodtrycket. Nog om detta, som jag misstänkte blev det inte så mycket träning 6 km fick räcka. Men jag ha ändå fått gjort mer ändå, en av hästarna anser att gräset är grönare på andra sidan och har under dagen gått in och ut som han ville. Men nu lär han nog sluta upp med det, antagligen har något gått genom hagen för tråden låg ner. Men är nu fixad och strömmen är på.
Nu tar jag mej lite (mycket) försenad middag i form av fiberskivor med rostbiff på. Blir en tidig kväll på mej, är fullkomligt slut!
Ha en dåraktig kväll, bjuder på en låt som säger ALLT!

En avklarad!

En kvar sedan är det en härlig ledighet. Men nog är det typiskt att när jag jobbar dag så kommer fin vädret...
Igår åkte Ida hem, och visst blir det skilland på att ha 5 eller 6. Är ju rena semestern, fast egentligen inte för det är fullt tillräkligt att träna. Men idag vet jag inte hur jag skall göra har så förbenat ont i skallen :(  blir nog inga mil iaf! Borde även ta och trimma Eya som ser ut som en ovårdad pudel för tillfället, vet snart inte vad jag skall ta mej till med hennes päls. På söndag är det utställnings dax, och jag säger som jag säger varje år i år är sista gången...Är rätt trött på att bli sågad varje år för att man har jakthund, och med jakthund menas hundar som inte jagar teoretiskt. Utan hundar som tränas för prov och som jagar riktiga fåglar i riktig naturlig miljö... Börjar bli lite trött på folk när de ideligen påstår att de föder upp jakthundar men det har aldrig sett en fågel annat än på vykort.
Trött ja!
Men nu över till något annat, jag är nu en total gräsänka, gubben som vanligt borta på jobb men nu är även sonen iväg på lite semester. Och kvar är gamla mor ensam och övergiven...And loving it :D
Ha en lovely onsdag, bjuder på en låt som jag blir redigt glad av :D Vincent Pontare och The moment..

tisdag 26 juli 2011

Tribute!

Jag som många andra är ganska tagen av det som hänt i Norge, jag har en del släkt och många vänner i vårt närmaste grannland. Vad kan man säga mer än att hjärtat blöder för alla drabbade och deras familjer. Hjärtat blöder även för oss alla i Norden, som har känt en trygghet över att vara förskonade mot denna typ av ondska.
Jag hoppas att vi alla någongång kan få svar på frågan vi alla ställer oss! Varför?
Att en människa kan rymma så mycket hat, borde ge oss andra styrka i att dela med oss av vår kärlek.
Händelsen och alla offer bör hedras, medans mannen bakom dåden skall glömmas och fördömas.

Bjuder på en fin låt som gruppen Somehow gjort som en hyllning till de
drabbade.

Morgonstund!

I går kväll var jag helt slut, så det blev en tidig kväll. Vilket innebar att jag var uppe tidigt i morse, men det är rätt skönt. Ut med hundar och passade på att röja av lite golv och plocka lite, blir stökigt när man är borta en weekend...Städningen av dotterns lägenhet gick relativt smärtfritt, men jag kan inte förstå hur skitigt det kan bli i ett så litet utrymme :o men kanske därför (att det är litet). Skulle inte vilja påstå att mina golv i morse var något bättre, funderar på om jag skulle börja en entreprenad av grus.
Men nu känns det fräscht och det doftar gott.
Idag skall jag återuppta min träning som känns väldigt avlegad, men efter mina utsvävningar är ack så nödvändig. I dag skall även Ida åka hem till husse och matte igen, hon kommer bli saknad. För en härligare hund får man leta länge efter, hon har helt klart blivit solstrålen på Nole :)
Men som sagt hon är säkert saknad i sin flock, och nu är hon en fullfjädrad apportör och redo inför höstens provsäsong. Vi önskar husse lycka till och hoppas att hon får sin premie på skog där hon kommer göra sin premiär start.
Ha nu en fräsch tisdag, bjuder på ett citat av Franklin P. Jones " En fanatiker är någon som litar till sina kanoner vare sig de är laddade eller ej."
Och en låt som jag aldrig får nog av!

måndag 25 juli 2011

Slutstädning!

Ja idag blir det en resa till Karlstad för att städa. Jätte kul :/ Men ett måste. På fredag är dotterns lägenhet säkert i någon annans händer. Insåg att även om jag inte bott där har man lite separationsångest, är ju ändå hennes första hem. Men det lär komma fler hem som skall bos in, nu får vi bara hoppas att hon får sig en lägenhet snabbt i Borås där hon kommer att studera vidare i 4 år. Vi får hoppas att hon kommer trivas i staden och på universitetet där.
Har sovit väldigt oroligt under natten, drömt konstigt och haft väldigt ont i magen...Är nog all den goda maten som min kropp kämpade för att bryta ner :) Men jag tog mej en välförtjänt sov morgon och nu är alla hundar mätta och jag är mätt har packat iordning stora skur baljan och skall strax åka iväg.
Jag hoppas att ni alla får en fin måndag. Bjuder på ett citat av Jacob Bosshart " Extrema idealister är alltid fega; de flyr från verkligheten." och en bild av Alex.

söndag 24 juli 2011

Nyss hemkommen!

Från Göteborg! Har haft en super helg, har ätit gott "mycket" gott...Druckit gott "mycket" gott... Har gått en del faktiskt en "hel" del. Har även stor handlat "INTE" blev en hudkräm rikare och nya lurar. Har även fått mej en ny klocka, så snoffsig så. Det jag skulle köpa fanns inte i min färg i rätt storlek, och stöniga jag har bestämt en färg då är det den jag skall ha...
Jag bjuder på en låt som får avsluta min härliga helg.
Lillasyster och Så jävla bra!

fredag 22 juli 2011

Resdag.

Japp då är dagen för min minisemester här, det skall bli så skönt att bara slappa äta god mat och strosa omkring. I går powerwalkade/joggade jag 16 km och 5 hundar blev motionerade. Jag har äntligen fått igång min nya telefon lite nytt att lära men det blir nog bra tillslut snygg är den min ARC!
Och den har massor med roliga grejer som jag måste lära mej, men det är spänningen med nya leksaker. Att lära! Nu saknar ja bara en sak och det hoppas jag råda bot för under helgen, då skall jag minsann försöka få köpt mej min One Piece :)
Blir nog en snoffsig helg detta ;)
Ha nu en underbar dag det skall jag ha även om det bli i bilen i några timmar framöver.
Bjuder på en låt av Fronda som jag tycker är bra, ingen party låt direkt utan den är rätt tragisk faktiskt på gränsen till deprimerande! Men på sitt sätt bra.

torsdag 21 juli 2011

Fräsch!

Tänk vad lite färg och klippning kan göra :) Känner mej fräsch och helt plötsligt har jag en leende spegelbild framför mej. Testade en ny röd variant, och den gillas. Idag skall jag ägna dagen till träning och packning. Jag skall ju spendera min helg i Götet, och då måste ju halva garderoben med...Blir nog att ta stora trunken ;)
Nej nu skall jag ta och bränna lite innan jag börjar göra något nyttigt här hemma.
Ha en bränd torsdag, bjuder på en låt av Hel - Eldsjäl. Vill poängtera att jag anser att det är synd att detta förknippas med rasism. Vikingar är en del av Nordisk historia och mytologi, och det är en skam att denna musik nyttjas i syfte rasism...

onsdag 20 juli 2011

Nja!

Två dagar är tydligen max jag kan vara utan träning, idag har jag kört en mil :) Men nu skall jag ta och färga mitt hår, eller dölja det grå ;) Fri tolkning. Jag har även hittat en butik som jag kommer besöka i Göteborg...Är inte den flitigaste butikshopparen, men jag håller tummarna för att det jag söker finns där. Och då kommer jag inte hem utan.
Ha en fortsatt bra kväll.
Foto Alex

Kan börja vänja mej!

Till att inte jobba helger, tänk vad med tid jag får till allt annat roligt. Har denna vecka gjort mitt enda pass, nu går jag på ledighet fram till näst onsdag. På fredag skall jag iväg och göra Göteborg osäkert, tyvärr tillsammans med massor av "galna" Gothia cupare :). Men jag har inget på MC Donalds att göra ändå så det lär nog gå bra!! Men jag är väldigt glad över att jag bokade mitt hotell så tidigt som jag gjorde, annars hade det varit svårt. Jag har nu äntligen fått min telefon, men det är nog så att efter mitt namn står det strul...för inte fick jag med det nya sim kortet som skulle följa :o Nästan så jag har tröttnat på telefon innan jag ens fått igång den...
Nu skall jag strax åka iväg för att se om någon vänlig frisör kan få ordning på mitt ogräs till hår.
Ha nu en ordningsam onsdag, bjuder på en låt för att hylla den svenska sommaren...

tisdag 19 juli 2011

Laddar!

Ja gårdagen bestod av att ladda upp batterierna, jag företog mej absolut ingenting. Vilket var mycket skönt, och välbehövligt. Var uppe tidigt i morse och känner mej pigg och utvilad. Idag skall jag iväg och jobba em/natt, sedan går jag på igen nästa onsdag. Vädret verkar inte vilja bestämma sig för hur det skall vara, men regn risken är väsentligtt större än sol chansen. Om jag har tur kommer min nya telefon idag :D Som jag väntat...i en månad. I morgon skall jag försöka komma mej iväg till en frissa så jag kan få nån ordning på håret, liknar mer ett troll än mej själv just nu. Eller jag kanske är mer lik mej själv nu, och vill göra mej mindre trollik :) Nåja!
Jag har också slarvat en hel del med både min träning och diet, men det är avsiktligt. Träningen för att det är dåligt väder, dieten för att jag skall iväg till Göteborg och då vill jag att min mage klarar av mat. Jag äter dock fortfarande inte socker eller pasta/potatis. Men jag vill gärna unna mej någon god köttbit med härliga tillbehör, och något gott att dricka. Då måste magen även ha lite plats för det!
Och som att ropa amen i kyrkan har jag naturligtvis fått eksem i ansiktet, det är så typsikt när jag skall iväg på något. Men tyvärr är det en del av mej och som sagt det är mej de sitter på, och jag kan inget göra mer än att låta dom själva bestämma när de vill väck.
Nu skall jag ta en promenad med Akira innan regnet börjar ösa ner, för nu är det ruskigt svart på himmeln.
Ha en ljus tisdag, bjuder på en bild som Alexander tagit.

måndag 18 juli 2011

Mer bilder!

Här kommer lite fler bilder från helgen, dessa togs av Alexander på lördag.
Sammanfattningen av helgen som varit, är att alla hundarna besitter en stor potensial och med rätt guidning kan fylla sina ägares ryggsäckar med fina fåglar.

Delar av gänget på väg mot fältet
Gant visar att han minsan besitter rios
Bea gillar flygande fågel :)
Underbara Ask
Yes beundrar en duva
Beisla i stor fart och stil
Be-Eddie som visade sig vara helgens stjärna
Bea with the killer instinct ;)
Yummie som verkligen vaknade till under helgen och visade att han
 kan hantera fågel, 7 månader gammal
Bianca som går från klarhet till klarhet

söndag 17 juli 2011

Till handlingarna.

Då har vi lagt ytterligare en kurs helg på hyllan. Ett glatt gäng som vanligt som mötte upp med sina trevliga hundar :) Vi har nött dressyr och vi har jobbar med fåglar, både i parsläpp och enskilt. Bjuder på lite bilder.











lördag 16 juli 2011

Kurs dax!

Denna helgen kör vi kurs igen! ett glatt gäng dom vanligt som började installera sig på gården igår. Skall bli trevligt att få se helgens utveckling vad det gäller stadga och följsamhet. Vi har fått tillgång till ett fält i anslutning till skog som vi kommer nyttja för fågel, där har vi möjlighet att låta hundarna gå i ett mycket realistiskt sök där ägarna ändå har kontroll. Vi satt uppe ganska sent och pratade hund vilket inte är ovanligt, samt om vikten att hålla sin hund vältränad. Våra underbara vänner från Göteborgstrakten lyxadet till det genom att ha med några kilon med kätting, så nu skall vi göra länkar till alla så de kan fortsätta bygga upp sina hundar inför hösten och vintern.
Ha nu en lärorik lördag, bjuder på en låt av mitt absoluta favoritband i nutid.

fredag 15 juli 2011

Filmsnutt!

Då har ytterligare ett träningspass gjorts, denna gång dokumenterat med kamera. Så här bjuder jag på en liten film på Ida och hennes apport!

Genombrott!

Har varit lite dåligt med uppdatering på vår träningshund Ida, hon var lite tveksam mot att apportera fågel. Men idogt arbeta har gjort att hon nu med glädje hämtar sin fågel, har sällan skådat en sådan arbetsglädje i en hund tidigare. Hon sprätter i hela kroppen när hon lyckas med det hon företar sig, lovar att Ida har fått oss att dra på mungiporna många gånger om. Hon besitter förmågan att bli en lysande apportör, och det vill vi att våra hundar skall bli. Nu hoppas vi att Ida kommer få visa framtassarna på jaktprov under hösten, vilket husse säkert har hoppats på ;)

Ha en fortsatt fin dag! Bilder få jag bjuda på sedan.

Kursdags!

Åter igen är det dags för kurs, har under morgonen fixat och donat lite här hemma. Nu bär det strax av till Arvika för att kompletera i kylen lite. Sedan skall jag också hämta ut ett paket med lite kläder, har ju snart inga kläder att ha på mej. Konstigt nog börjar allt bli för stort :) Nu har det stått stilla över en vecka men jag har unnat mej lite. Och som sagt jag har inte så många kilon kvar och det är ju de sista som tar längst tid att bli av med!!!
Vi har ett riktigt skrotväder också det är grått och regnigt, men prognosen för i morgon ser helt klart ljusare ut.
Ha en ljus fredag, bjuder på en gammallåt som håller sig lika bra nu som då!

torsdag 14 juli 2011

Fin besök

Så här trött blir man när man är på lant semester i värmland.

Skickat från en Sony Ericsson mobiltelefon

onsdag 13 juli 2011

Zzz

Har mer eller mindre befunnit mej i ett komalikt tillstånd, de senaste dagarna. Men i natt har jag fått sova och jag har sovit riktigt gott, och bekantat mej i drömmarnas land. Blir som jag tidigare nämnt ganska besvärlig om jag inte är tillräckligt utvilad. Och sedan har det inte blivit någon träning på två dagar vilket också ställer till det. Men bara de resterande hushållssysslorna blir avklarade skall jag hoppa in i träningskläder och försöka hinna ta ett par repor innan våra gäster kommer. Detta har jag verkligen längtat efter :)
Nu skall jag ta och sätta lite fart under galoscherna.
Ha en fartfylld onsdag, bjuder på en medryckande låt som är "underhållande"

tisdag 12 juli 2011

Nervbitande väntan!

Ja nu är det gjort, Buffy Beisla och Be-Eddie har haft två dagar med äventyr. Igår drog vi iväg till Vildmarkcentra i Finnskogen för att få fårbevis, det gick lysande alla tre visade klart och tydligt att fyrbenta ullkoftor är ingen för dom! De slapp alla att få känna på el dos, ( för att gå jaktprov i Norge måste hundarna vara rena på får. Och det är certifierade personen som utför testerna!) Buffy vände och sprang mot bilen även Beisla, Eddie frös på stället och sprang sedan baklänges till tryggheten bakom matte.
Idag eller rättare sagt nu på förmiddagen har vi varit iväg till Djursjukhuset i Karlstad och HD röntgat, de tre tjejerna. Nu återstår den mardrömslika väntan på resultatet, det gick utmärkt! Bra proffsig personal och hundarna skötte sig exemplariskt. Nu ligger Buffy och nyktrar till brevid mej på kökssoffan, blir en lugn dag för henne.
Nej nu måste jag sätta igång och röja lite här hemma, för i morgon får vi fin besök av våra goda vänner från GLavaRis.
Ha en vänskaplig tisdag, bjuder på en vänskaplig låt med ett mkt fint bildspel :)

måndag 11 juli 2011

Semester eller vad det heter!

Igår/natt kom vår godevän och valpköpare hit för att spendera en veckas värmlandssemester. Hon hyr en liten röd gullig stuga som några grannar äger. Helt i närheten av Placa Avalonian's, denna vecka kommer gå i 110...Idag skall vi åka och skaffa fgårbevis på systrarna Be-Eddie, Beisla och Buffy, i morgon skall samma gäng åka och röntgas. Som vanligt skall träningen fortskrida, och allt annat som hör till. Det vi hoppas på är att vi även kan få ordna med slåttana, detta eviga stressmoment varje sommar. För er som inte vet vad det innebär, låt säga som så här....Endera har du mat till djuren eller inte! Finns inget som man är mer beroende av under den processen som uppehåll, regn = förlorad skörd. Och alla dessa vädersajter lider av ambivalens på hög nivå just nu. Så för er som har semester och ligger på stranden och har det skönt, jag är inte det minsta avundsjuk ;)
Ha en glädjande måndag, bjuder på en gammal låt...

söndag 10 juli 2011

Trim och fix!

Ja som vanligt har jag varit ute på lite egen samt hundtrim, tog det lite lugnt idag. Har kört 1 mil med kondis för min del och kondis styrka för Buffy, Ida sedan har även Yes fått en dos.
Har även lagt ner tid på frisyren till Ida, och självklart även apportträning. Idag gick det lite i baklås, hon har varit så oerhört medgörlig att vi har funderar när kommer bakslaget? Jo idag, inget allvarligt utan bara trots. Men hon har också gått över till fågel och det är/kan upplevas obehagligt, men hon kommer sig och plockar upp den från marken dock tvekar hon när den är 50 cm längre bort.
Men nog om det vi har tid på oss så det är bara att ta det med ro.
Nu hägrar en lång dusch så jag får av mej all Ida päls.
Ha en pälslös söndag, bjuder bara på före och efter bilder!



lördag 9 juli 2011

Bilder!

Nu var det en stund sedan jag la upp några bilder på mina hundar, dagens skörd är av Akira vilket syns med tanke på att hon har ena foten i toffel. Men det hindrar inte att ta stånd när duvorna sitter och grusar upp sig, nästa är Yes som än så länge är lite för ivrig och vill gärna smyga fram lite nära. Vill dock skryta lite över att när de väl lättar sätter han sig ner :)
Har kört kondis på alla hundarna idag, hoppas att vädret håller i sig så Ida får bli trimmad...
Har lite för mycket huvudvärk för att krångla med det idag.
Hur som helst här kommer Akira och Yes...obs tagna med mobil...




Oväders prognos!

Att humöret kan vara lite si och så händer ibland, men det verkar som om min form följer vädret...Igår var jag en bitch "babe in total control habit" lite sömn och allmänt urlakad. När jag lite senare på kvällen skulle åka och hämta hem grabben, öppnade någon kranarna inte ofta som man får uppleva ett så kraftigt regn under en så lång period som en timme. Fick bokstavligen köra med torkarna på fulltös för att urskilja lite av vägen, det som fascinerar och irriterar är dessa, låt oss kalla dem "idioter" som absolut skall köra om trots att vägbanan svämmar över av vatten. Jag själv har lite problem med att foten lätt blir lite tung på gasen, men varför utsätta andra för en sån påtaglig risk som att köra om när risken för vattenplaning är 150%. Som tur är kom han/hon sig inte förbi jag hade större bil :) "dvs jag flyttade mej inte".
Känner att jag även har en släng av bitch i mej även idag, men för att mynta ett gammalt uttryck "Ge dej inte på berg när det finns småsten" Och det rätar på sig bara jag får sova ikapp lite, idag kommer jag fortsätta med träningen dvs mellan 1-1,6 mil beroende på väder och hundar. Apportträningen fortskrider, och varje dag är ett steg närmre den hägrande fågeln. Det är inte bara Ida som sköter sig vad det gäller apporten, Buffy är också klar inför det faktum att snart kunna ta apportbeviset. Det märks att hon har mycket apport i sig från sin farsida, detsamma ser jag även i Yes som har samma linjer på sin morsida. Det är super kul att jobba med villiga glada hundar :)
Ha nu en obitchig lördag, bjuder på ett citat av Isaac Goldberg " Diplomati är att säga och göra de avskyvärdigaste sakerna på ett trevligt sätt."
Och en låt som jag hittade av en slump ett finskt metallband, jag aldrig hört men helt klart värda att lyssna till.

fredag 8 juli 2011

Tungt!

Idag går det tungt med träningen, nästan så jag började misstänka hjärtinfarkt :o Svetten sprutar av mej och det är knappt så benen bär, har varit ute på varsin runda med Ida och Buffy. Men nu er jag att det inte bara är jag som är sliten utan även hundarna, kan bero på den tryckande värme och tunga luft som är. För när jag sprungit känns det som om jag har astmapåslag, eller så är jag på väg att bli det som är förbjudet att säga *sjuk*. Vill inte, hinner inte, får inte, går inte och när jag väl bestämt mej för de fyra inten då biter varken virus eller bakterie sig fast. Har något med den däringa stönigheten igen ;) och en stor portion förträngelse.
Eya var på en lång tur igår kväll med husse, så det blir Yes som får lov att följa med. Lillkillen har blivit rejält duktig på att följa, och man skulle tro att han var född till lydnadschampion. Men i dag skall jag utmana lite, köra lite intervall med honom i olika tempon...Då får vi se hur han hantera det :) Akira skall få en kort prommis och senare i kväll tar jag Max till hans favorit plats. Och när jag är klar med Yes och Akira då är det en härlig dusch och en timmes vila på schemat. Inser vad trött jag är när jag blir sittande en liten stund.
Ha en pigg fortsättning på dagen!

Ledighet!

Nu skall jag gå på lite ledighet...Eller inte, jag kommer har mer än fullt upp men jag slipper iaf ha fullt upp och åka på jobbet :) Natten i natt var allt annat än lyckad, 2 timmars sömn. Och sedan är jag ganska irriterad, att vi har olika synsätt och prioriteringar så är det. Jag är antagligen en väldigt speciell person för jag ger det jag får. Jag är väldigt generös mot de som är generösa mot mej. Och de människor som visar att jag är betydelsefull är betydelsefulla för mej. Undrar om det har något att göra med att jag är enda barnet, och inte har ett sånt behov av att ha människor runt mej eller behov av en falsk illusion av tillhörighet. Jag vet att jag klarar mej bra på egna ben behöver inte hela tiden söka bekräftelse, eller medelpunkt. Är nog så att som ensambarn får man lära sig att stå ut med sig själv, och att faktiskt ha tråkigt. Lider faktiskt med de människor som alltid strävar efter att tillhöra, och att de säljer sig billigt. Men det får ju också vara deras val.
Ja ja nu verkar det som om vädret vänder och solen tittar fram, skall strax hoppa i träningskläderna och köra några repor. Och om jag blir riktigt sliten kanske jag t.o.m. kan kosta på mej en lunch siesta :)
Ha en fiesta fredag, bjuder på ett citat av NN "Han kallade alltid en spade för en spade, ända tills den dagen han snubblade över den." Och naturligtvis en låt av ett svenskt musikgeni!

torsdag 7 juli 2011

Skryta lite :)

Ja nu skall jag skryta över mej själv! Som de allra flesta människor har jag bra och dåliga sidor, och allt som oftast är dessa de samma. Som min stönighet!!! Men tack vare den har jag nu på knappt 1 år förlorat 19 kg, det är faktiskt rätt bra :D Och jag har varit rökfri i snart 27 månader, så om någon tycker det är fräckt att skryta över sig själv....Stick å brinn ;) Jag är väldigt stolt över mej själv och kommer så förbli :)
Bjuder på en låt av en grupp som är en ganska ny bekantskap men som jag gillar skarpt!

Ledig!

Skall iväg och göra min sista em/natt på en liten stund. Jag skall vara ledig nu en period fram till den 19:de, det skall bli så skönt. Skall bara byta lite arbetsuppgifter, vi hoppas på att vädret är dmed oss nästa vecka för då skall vi även börja med slåttana. Vi kommer även ha fulla huset av goda vänner under veckan, det skall bli super mysigt att få träffas och sitta och prata skoja och planera :)
På tisdag skall jag även iväg och röntga 3 ur B-kullen, så nu får vi hålla tummarna för att det går bra! Är ganska ångestfyllt tills dess att svaret dimper ner.
Nej nu skall jag försöka mej ut och ta några km innan jag åker iväg och blir sittande i 17,5 timmar!
Ha en soligt och varm dag, bjuder på ett citat av William Cowper " Osäkerhet och förväntan är livets glädjeämnen. Säkerhet är ointressant." Bjuder på en låt som jag har mycket fina minnen från sedan min ungdom i Ångermanland!

onsdag 6 juli 2011

Idas träning!

Ida gör framsteg varje dag, men igår klinkade det till och poletten trillade ner. Om jag skall beskriva den lycka hon visade :D hon drog ett race runt planen så gruset yrde. Idag plockar hon apporten utan tvekan från marken, och hon bär den med stolthet. Jag tränar aoutomatiskt även dressyr med henne, och hon är mycket lärvillig. Hon följer varje signal jag ger utan att jag behöver be om det, hon vet att när hon har koppel på får man INTE dra, när jag stannar är det bara att sätta sig ner och man sitter tills dess att jag går igen. Under helgen kommer hon att bli trimmad, putsad och polerad. Tror att inom några dagar är hon beredd att börja jobba med fåglar, och hon kommer att tränas mot de svenska apport reglerna. Vilket innebär att hon kommer lära sig att det kan ligga mer än 1 apportfågel ute. Detta ser jag fram emot, finns det något större än när en hund uppnår aha effekt?!? Så som de gör i apportträning :D
Nej nu skall jag ge Eya och Max lite uppmärksamhet :)
Bjuder på en otroligt fin låt som ligger mej varmt om hjärtat!

Lillördag!

Vart tar veckorna vägen? Det går i ett rasande tempo, och vips så är sommaren över och hösten på plats. Satt och försökte komma på något datum där vi jobbarkompisar skulle kunna gå ut på lite nytt rajraj....Men har inte en helg ledig förrän ut i oktober :o
Ja så är det när man skall ligga på topp ;) Eller när man har ett intresse som tar över livet! Men det är det värt.
Sedan har jag en önskan, jag önskar mej en sån här mer än något annat. Tyvärr lär jag få inhandla min önskan själv eftersom ingen annan i min familj tycker den är lika frän som jag! Men jag ser mej krypa ner i denna efter en lång dag och myser ner mej i sofan framför en bra skräckrulle :) Men men önska går ju!
Ha en uppfylld onsdag, bjuder på en bild av just den one piece jag gillar bäst :D

tisdag 5 juli 2011

Grått och mulet!

Ingen direkt fin dag än så länge! Men jag hoppas det blir bättre, fast jag kommer inte heller ha dåligt samvete över att jag går och sover ett par timmar. Natten i natt var orolig, vi har en obekväm säng och rummet liknar mer en kuvös än rum. Har inte blivit många timmars vila inte, och sedan har jag nu på morgonen varit i väg på en mindre trevlig provtagning. Mycket bra men fruktansvärt otrevligt! De flesta "kvinnor" håller nog med!!!
Dagen idag skall som sagt inte innehålla så värst mycket spänning, men Ida skall få några apportpass. Blev en vilodag för henne igår eftersom jag var på resande fot och sedan på jobb. Men som tur är finns det fler dagar på en vecka :) Skall nog även ta det lugnt med träning för egen del också idag, min rygg bör få hämta sig efter en natt i hängmatte kuvösen.
Skall nu ta och rengöra Akira, och sedan blir det någon timme på ögat. Hoppas att jag är i bättre form efter det.
Ha nu en formidabel tisdag, bjuder på ett citat av Frithiof Brandt " En god aforism avslöjar människan, en dålig avslöjar författaren."
Och en skönt låt av The white Stripes.

måndag 4 juli 2011

Återbesök

Ja då skall jag tillbaka med Akira till Karlstad, nu får vi hoppas att de tycker att det ser bra ut. Blir en stressig dag, med mycket körning. När jag kommer hem är det bara att packa ihop inför men em/natt på jobbet. Men gör sedan bara en em/natt till denna vecka sedan är det lite semester, en vecka där jag byter arbetsuppgifter!
Såg förresten på the big 4 på tv i går, eller rättare sagt Metallica....Är dom bra eller är dom bäst?
Bjuder på en av många bra låtar dom gjort.
Ha en bästa måndag.

söndag 3 juli 2011

Tillökningen!

Som jag nämt har vi fått tillökning i flocken, det är en gordontik vid namn Ida 5 år som skall få lära sig att apportera. Och när man bor här ingår även ett aktivt träningsliv, Än så länge har Ida jobbats tre pass med apport, blir två till under dagen. I går fick hon följa mej på min runda utan belastning, mest för att jag skulle få henne att följa mej som jag vill. Idag fick hon däremot följa med med belastning i form av kätting, och jag börjar ju försiktig med lite korta intervall. Men om någon vecka kommer hon orka hela vägen. Det som är lite speciellt är att alla hundar har olika sätt att visa trötthet på Ida's är att hon tvärar framför mina ben, vilket jag märkte igår annars hade risken varit att jag flugit på näsan när vi joggade lite lätt idag :)
Nu ligger hon helt utslagen på köksgolvet!
Jag själv skall ta med mej Buffy först och sedan Eya för jag känner att jag måste i form efter fredagens utsvävning!
Bjuder på före och efterbild på Ida

lördag 2 juli 2011

Dagen efter!

Herre förlåt mej för mina synder, jag lovar och svär!!! Nej jag skojar bara :) Hade en kanon kväll med flickorna, tyvärr hade vi ett frånfall så vi blev bara tre. Men spelade ingen roll för vi partade även för de som inte kom! Skall villigt erkänna att jag är rätt sliten, och att det var många år sedan jag var på krogen vittnar min ömma kropp om. Inte visste jag att det finns särskilda party muskler i kroppen?!? Känner mej som om jag blivit överkörd av en buss, mörbultad. Men det är det värt!
Vi var på en ny restaurang som heter Babord och vilken god mat! Eftersom jag är lite petig i vad jag stoppar i mej just nu valde jag att beställa oxfilé med coleslow och sauterade grönsaker. Och till det delade vi på en flaska iskall rosé, magen stod i fyra hörn så mätt blev jag. Efter att vi ätit gick vi vidare till bryggan, där var det en tjej som stod för underhållningen och det var underhållning. Super duktig! Sedan gick vi vidare till ett ställe jag aldrig varit men som kallas tio i två ragget...Och ja det var verkligen sista chansen :)
Men nu har halva dagen gått till ingenting så nu skall jag ta och sätta igång med min riktiga träning. Om någon har en nacke över tar jag tacksamt emot en ny!
Bjuder på en låt som jag associerade till på det sista stället vi var innan hemgång ;)

fredag 1 juli 2011

Röjar dag!

Vaknar upp och som min farmor brukade uttrycka sig änglarna gråter! Fast jag skulle vilja säga att de duschar, för det formligen vräker ner! Men det är nog bra, då måste jag ta tag i den röra som vi har inomhus. Vart kommer allt från? Man är knappt inne men ändå är det prylar och dammråttor i storlek av chiahuahua's överallt... Nåja det är väl därför vi har skitväder in i mellan, för att vi latmaskar måste se vår inre röra :)
Och ja jag spräckte mitt eget förbud, även om jag inte körde fullt ut utan drog en lögn för mej själv. Intalade mej om att om jag promenerar med foppatofflor, så gäller inte förbudet. Och vet ni vad jag lyckades med bedriften att ljuga till mej 8 km :o
Under dagen idag får vi även utökning av flocken, vi får hit en 5 årig gordonsetter tjej vid namn Ida. Ska bli trevligt att stifta bekantskap med en ny hund. Och i kväll blir det fara och färde när jag och mina arbetskompisar skall göra Arvika osäkert...Har nog inte varit ute på närmare 7 år, har inte haft någon direkt anledning och det är inte så att Arvikas uteliv direkt är lockande. Och framför allt har intressen tagit över och behovet att uteliv avtagit, men en gång var 7 år är väl lagom ;)
Nej nu måste jag sätta igång med röjarbetet, ha en röjande fredag. Bjuder på ett partylåt som de flesta tjoar med på och som är de flesta trubadurers största plåga!