lördag 31 december 2011

Skumpan på kylning!

Blir nog den lugnaste nyår på flera år! Men det är planerat och det skall bli skönt! Bara jag och gubben vi skall äta gott och må gott. Men lite rosa bubbel får man kosta på sig även om det bara är vi :)
Vi har en otroligt fin dag med -10 och knall sol, men det vita guldet lyser med sin frånvaro. Nästan så jag tror att min investering av nya stavar blev ett bakslag ;)
Men men det känns skönt att få knyta ihop säcken och lägga den tillsammans med de tidigare årgångarna, och vekla upp en ny som vi kan fylla med allt som kommer i vår väg under 2012.
Hoppas att ni får en fin dag och en underbar kväll.

fredag 30 december 2011

Vad händer?

Måste säga att det är lite makabert (att när jag vaknar och ser ett minus tecken framför i detta fallet en 4:a blir glad) att det är detta som är vintern i år.
Man pratar ibland om varga vinter, vad denna vintern ger för resultat i våra marker vågar inte jag sia om. Men jag märker på mina tam hundar att de gärna kan tänka sig löpa lite tidigare än tänkt, och det är klart med denna värme är det gynnsamt att föda. Och vi skall kanske inte heller skall förkasta att chansen att inskaffa föda underlättar även det betydligt, vilket även det kan påverka vissa oönskade inkräktare på våra marker.
Och ja jag menar vargen och fästingar, dessa två är nog de mest onödiga varelser vi har i vår fauna...Den som kan ge mej två vettiga anledningar till att dessa skall finnas är mycket välkomna att lämna kommentar om det. Men osaklighet eller rena vargkramar åsikter kan behållas. För det får vi nog av i press och av förståsigpåare, dvs de som får sin kunskap genom att läsa en löpsedel.
Ha nu en förträfflig dag och njut av de minusgrader vi har idag för de kommer vara sällsynta denna vinter.
Bjuder på en bild som ger rysningar.....Huvva längtar inte till sommaren!

Denna hunden har över hundra fästingar i olika utvecklingsstadier på sig! "Bild hittad på Google"

torsdag 29 december 2011

Gott och blandat!

Har nu ett gäng med super glada och nöjda hundar. Vi fick besök idag av Calibers husse och matte samt plastmatte ;) och de hade med en jätte påse med hundgodis. Och snacka om att barn längtar till lördagsgodis....har haft en show av hundar som hittat på det ena konststyket efter det andra för att få en godisbit....Hmm inser att mina hundar inte är bortskämda med godis. Men gott tyckte dom att det var, valparna har ännu inte fått smakat för de är helt utslitna efter så mycket pyssel och kel.
Vi fick även besök av Beisla och matte samt svärdotter, och där fick vi godis nybakade rågsiktskakor. Fick bli lite tomtegröt och skink macka till middag :)
Tack till er alla för en trevlig dag.

Näst sista dagen!

På 2011, oj vad fort det går!
Gårdagen spenderade jag och kidsen på shopping, hittade inget alls...Men har hittat något som kommer att börja tillverkas av mej. Måste bara hitta ett bra sätt för utformning :) Så med andra ord kommer 2012 bli spännande.
Dagen idag kommer bestå av lite valpbesökare, alltid trevligt! Mina tankar går också till dottern och hennes vänner, samt även familj och övriga som skall ta ett avsked.
Ha en fin dag och var rädda om varandra!
Bjuder på en låt jag bjudit på tidigare, men den är aldrig fel!

onsdag 28 december 2011

Ett natt inlägg!

Har varit borta större delen av dagen, men önskar er alla nu en god natt!
Bjuder på en bilder av de små.




tisdag 27 december 2011

Byggare Bob!

Idag skall jag leka byggare, inget direkt avancerat men vi skall spika innerväggar i ett gammalt härbrä som vi har. Tanken är att hela härbrät kommer att innehålla ca 10 bäddar och dass. Men vi får ta en del i taget, Rom byggdes inte på en dag. Fast man skulle kunna tro att vi bor där, med denna eländiga värme!
Nej nu skall jag gå och banka lite spik, ha en underbar dag.
Bjuder på en härlig låt....

måndag 26 december 2011

Ho Dagmar!

Var en bitter kvinna! För hon ställde till med både det ena och andra under kvällen/natten, hon blåste och förde väsen. Måste säga att jag tycker nog hon var värre än Tant Berit!
Vi hade förövrigt en mycket trevlig dag/kväll hos mina föräldrar igår, vi bjöds på god mat och en härlig dessert som motsvarar 1,5 timma på löpbandet ;) Tur att det bara är jul en gång i året! Idag skall jag börja trimma lite hund, och jag är lite sur på mej själv över att jag har varit så dålig på att hålla efter....För nu för jag sota för det, Eya ser ut som en afgan med halva skogen inneboende i pälsen. Är övertygad om att det växer kottar i hennes öron, och hon har nog en ung tallskog i svansen, och fin fina blåbärs och ljungplantor under magen. Så det är bara att hämta in röjsågen och börja gallringen :)
Ha en fin dag, bjuder på en go låt! och självklart en bild av delar av "flocken"



söndag 25 december 2011

Juldagen!

Åh vilken seg dag! Trötta och nöjda av gårdagen, vi hade en härlig dag/kväll med god mat och mycket skratt och skoj. Även denna jul rördes jag till tårar av en gåva :) av skratt och glädje. Sedan fick jag också årets största julklapp. Ett löpband YES nu kan jag oavsett väder och vind ta mina turer utan att bekymmra mej över mina luftrör.
Idag skall vi åka och äta lite hos mina föräldrar, och det blir inte julmat ;)
Ha nu en fin juldag, bjuder på en bild av de tre små, som gör det enda rätta en dag som detta!

lördag 24 december 2011

Doppare dan!

Ja då är julaftonsdagen här!
Bjuder på en kärleksfull bild av mor och son! Som jag kallar fängslande!
Foto Alexander

fredag 23 december 2011

Dan före!

Åh så härligt, idag skall nedervåningen få sig en ansiktslyftning. Sedan skall vi bara njuta av dagen, tyvärr började det regna igår så nu är det isgator igen. Inte bra! Men allt inför morgondagen är klart och det ssom är glömt är glömt, sitter och förundras över hur duktiga många är på att baka massor med olika sorters kakor. Eftersom jag inte är så glad i kakor så har jag gjort det väldigt enkelt, jag bakar inte!
Och mätt lär vi bli för vi har inte bara svenskt julbord utan även mexikanskt! Barnen är lik sin mor och är inte så glad i julmat, och då fick dottern bestämma den alternativa maten och det blev mexikanskt.
Ha nu en fin dag.

torsdag 22 december 2011

Lita att göra!

Dagen har inte riktigt räckt till för bloggen, men bättre sent än aldrig. Idag har jag fortsatt städandet och även handlat in det jag glömde igår... Idag har sonen även fotat valparna när vi var ute, de formligen älskar att busa runt i snön.
Ha nu en fin kväll och njut av de fina bilderna.
Cia och Caliber i symbios
 Cia och Caliber även här i symbios
 Countreau vackert uppställd

onsdag 21 december 2011

Fantastiska!

Har under kvällen fått avnjutit en härlig julkonsert. Det är årskurs 3 som håller i hela föreställningen, så nästa år stiger förväntningarna här hemma. Men åter till kvällen,vi bjöds på en härlig blandning av solosång och körsång. Och kvällen avslutades med O Helga Natt vilken som jag förstod varit en 20 års tradition, där den ene solisten är biologilärare på Solbergagymnasiet och den andre en muestet 3:a. Och håll i hatten vad duktiga de var! Ett solo nummer höll extremt hög klass man fick rysningar av detta nummer! Och ett av solonumren framkallade nog en liten tår hos de flesta, låtens budskap går inte att ta miste på. Och vi satt nog var och en och tänkte till lite extra nu i köphysterins tidevarv.
Kort och gott en mycket bra show och fantastiska talanger, och lärare som verkligen kan locka fram glädjen hos var och en av sina elever.
Tusen tack och God Jul på er alla, bjuder på låten vars text framkallar eftertanke.

Städdag och konsert!

Ja det är min planering, jag skall ta och städa övervåningen idag. Förhoppningsvis hinner jag bli klar tills det är dags att åka på esteternas julkonsert. Det skall bli spännande och se/höra vad de hittar på. Men innan dess skall jag ta kampen mot dammråttorna. Och jag tror jag vinner även denna kamp ;)
Ha nu en fin dag, bjuder på en låt som sonen spelade för någon dag sedan!

tisdag 20 december 2011

Egoist!

Jaha det är tydligen det som är nyckeln till smärtfrihet ;) så nu skall jag börja praktisera detta fenomen.
Inte riktigt men jag skall börja tänka lite mer på mej själv, låta kroppen få hamna i ett viloläge utan anspänning. Visst hade jag den skada jag fått, men det han reagerade på mest av mina spännigar i musklerna. kroppen sitter ihop och jag vet med mej själv att jag har väldigt lätt att få spänningar och tyvärr har det nog mer eller mindre blivit kroniskt. Men jag skall ge detta 100%, för det vore ju underbart att slippa både värk och spänningarna och framför allt tröttheten så mycket som möjligt är. Men så länge som min sjukgymnast är övertygad om att jag inte är ett hopplöst fall får väl även jag tro på det :) Fast det enda vi inte var överrens om var att jag anser att mina hundar är min avslappning menade han att de tillför stress...Nåja där kommer våra meningar skiljas, och det var jag nog också väldigt tydlig med. Visst ibland är man stressad men inte pga hundarna, utan för att man måste skynda för att hinna ifrån hundarna. Jag är djurmänniska och kommer alltid må bäst i sällskap av djur, jag har aldrig blivit elakt bemött av ett djur dock av människor, jag har aldrig blivit sårad av ett djur dock av människor, jag har aldrig blivit nervärderad vad ett djur dock av människor. Så vad är det som är mest stressrelaterat ?!? Haha!!!
Ha nu en underbar kväll, bjuder på en bild av Cia

20:de december

Tiden bara rusar iväg, om fyra dagar är det julafton. Och bara 11 dagar kvar tills vi inleder ett nytt år, som förhoppningsvis innehåller nya utmaningar och glädjeämnen. Jag har även en del planer som jag kommer att försöka vidareutveckla under året som kommer, samt att jag även kommer att aktivt börja söka efter ett jobb som sliter lite mindre på kroppen. Är inte så kul när man får skador pga av jobbet, det sätter tyvärr käppar i hjulet för det som är livskvalitet. Med andra ord det jag jobbar för att kunna unna mej gör även så att min kropp inte orkar unna sig, inte bra!
Det är det som är så spännande när vi nu står på tröskeln in till ett nytt oskrivet kapitel, men så länge som vi fyller varje sida med jämn dos av glädje och sorg då har vi nog rätt balans i livets stora bok. Jag är ju en hopplös känslomänniska som alltid har förväntningar inför det okända, ibland blir man besviken, ledsen men det jag minns bäst är ju när jag upplever den totala glädje över något helt oförväntat.
Ha nu en glad dag, bjuder på en julelåt...

måndag 19 december 2011

En annorlunda fas!

I morgon skall jag börja med något nytt, och jag skall lägga alla mina fördommar längst ner i en kasse och bränna. Jag skall nämligen på mitt första sjukgymnast möte, och jag skall ta emot alla tipps och råd med öppna armar. Jag hoppas verkligen att jag får de verktyg jag behöver för att få ordning på mina axlar och nacke. Så kvart över tre i morgon skall jag möta en person som antagligen kommer ha en positiv inverkan på min väg mot en fungerande kropp :)

Ha en rörlig dag, bjuder på en underbar låt.

söndag 18 december 2011

It´s a new world outside!

Idag har de tre smår fått utforska en helt ny värld, den gillades omgående. Den har även fått på sig halsband inte för att vi skall se skillnad utan för att de skall vänja sig med att ha något runt halsen. Är väldigt besvärligt för det kliar och är obehagligt, men är väldigt skönt att som valpköpare slippa det bekymret när de får hem sin nya vän.
Jag bjuder på en filmsnutt av tuffingarna! Ha en fortsatt bra dag.

Söndag!

Och vilken härlig dag! Snöfattigt men -2 är alltid nån grad åt rätt riktning. Känner riktigt hur julstämmningen faktiskt börjat infinna sig. Längtar tills på onsdag då jag skall få avnjuta musikesteternas julkonsert, samt att min dotter kommer hem på lite jullov från Borås. Hon är så duktigt! Hon är färdig och godkänd i de tentor som de har avklarat för denna terminen, måste säga att jag är en riktigt stolt morsa :)
Idag skall jag bara ordna med liten djupdykning i tvätthögen, men det är också allt. Sedan blir det bara att njuta av dagen.
Ha en strålande söndag, bjuder på en låt av Muse..

lördag 17 december 2011

Förberedelser!

idag har vi varit i skogen och lagt i lite rör i diken, så det skall bli lite lättare att åka skidor. Yes var med och fick ösa på rejält i skogen. Han går än så länge i ett ganska omoget sök, men han kommer sig ut bra på sidorna och håller den kontakt man vill ha i skogen. Måste säga att halsbande helt klart fyller sin funktion. Bjuder på en bild där Yes är i ro.

Väl hemma igen busade vi lite med valparna, medans vi väntade på att maten skulle bli klar. Leken blev tydligen lite tröttsam för vissa valpar...
Caliber somnade halvägs in till köket, nog den skönaste stil jag sett på länge. Det är en nivå skillnad mella de två rummen...

På plats!

Nu har vi fått upp vår fina skylt! Tänk så mycket enklare det blir att hitta till oss nu :)
Ha en fin dag!

fredag 16 december 2011

Som utlovat!!!

Valparna har blivit fotade idag och vi har en ny vikt. Och det är inga småttingar.
Första bilden är Caliber och hans vikt är nu 4075g.

Cia är inte så illa med sina 3615 g

Coutreau med sin vilja har uppnått 3946 g.

Ha nu en fin fredagskväll. bjuder på en annorlunda låt som faktiskt är en låt till ett spel. Men jag tycker den har lite keltiska influenser, och vad passar bättre för Avalonier :)

Kanon kväll.

Satt igår och avnjöt musokesterernas uppspel, det var en det fantastiska sånguppträdande av es 2, en tjej sjöng så jag fick nästan tårar i ögonen. Grabben spelade en låt, tyvärr satt jag så dumt till att det enda man ser är ryggar och huvuden på publiken. Men han har lovat mej att spela in låten så jag kan bjuda på den här :) I kväll blir det fotografering av valpar, och kloklipp igen och ny vikt samt andra kuren med avmaskning. Tror inte det är lika lätt denna gång....de har fått betydligt mycket mer vilja ;)
Ha nu en fin dag, bjuder på en bild av Cia som just blivit ertappad med att bita i Yes svans..Ser hon inte lite skyldig ut?

torsdag 15 december 2011

Formskiftare!

Ja ni som sett/läst Harry Potter vet nog vad jag menar, inte för att jag kan förvandla mej till en annan skepnad men...Om jag nu skulle besitta den trollkonsten skulle mitt alterego vara en gås! För jag äger iallafall minnet till en. Idag hade jag service tid inbokat på min bil, klockan 9 skulle jag lämna bilen och har minst 45 minuter resväg. Klockan 0815 slog jag upp mina ögon, snacka om att röra sig som blixten, han ge valparna mat, ut med övrig och ge dem mat slopande min egen frulle. Vägarna består av isgata, och jag lovar att jag har inte kört så fort som jag gjorde i morse på dessa vintervägar förr. Men 0900 klev jag in och lämnade från mej nycklarna. Sedan tog jag en rask promenad upp till jobbet och satt och myste med mina goa tjejer. Tog ytterligare en promenad ner till köpcentret och hittade riktiga turskidstavar, och det är jag tvungen att ha. Lovar att jag fick både en och två blickar där jag gick runt med mina stavar och gräsmattorna lyser gröna. Men som den eviga optimist jag är så blir det nog snö snart :D
Vid tolv ringde verkstaden och talade om att bilen var klar, tar ytterligare en rask promenad upp dit. Skall betala och inser att det var billigare än vad jag fått pris info om, frågade om de bytt olja i haldex....Men det serru hade de glömt det hade bytt nått annat som inte skulle göras nu :) Men de tog snabbt in min bil och åtgärdade och jag betalade för det jag skulle och fick en extra service på bromssystem som jag inte skulle ha...Men jag är nöjd och glad för det! Väl hemma började jag packa in lite julklappar, de som skall åka över till grannlandet. Skönt att bli av med lite paktet, resten tar jag kvällen innan tycker det är så mysigt att sitta uppe själv på natten och packa in och ta en ischoklad och njuta av tystnaden.
Men nu skall jag ta och greja i ordning något att äta på. Ha en bra dag, bjuder på en låt som jag har ritat upp ett super häftigt kyr program till...Men det sparar jag till den dagen jag beslutar att jag skall ha häst igen.

onsdag 14 december 2011

Lugnet efter storm!

Ja igår blåste det och regnade vertikalt inget väder som någon normal går ut i. Men vilka människor trotsar alla väder, jo hund och hästfolk.Varför blandar jag in hästfolk? Har ju liksom tillhört den skaran från 7 års ålder tills nu i augusti! Men för att återgå till gårdagen, jag fick besök av en urtjusig stövar kille som lagt sig till med lite ovanor. Han visade sig vara en mycket trevlig grabb med mycket potential, men lite dålig självkänsla.
Vi uppfödare har olika tillvägagångssätt när vi har valpar, jag personligen föredrar den miljö där valparna faktiskt varit en del av familjen, där de blir utsatta för dammsugare, golvmoppar och buller och bång. Och har man fler hundar så hjälper de alla till att fostra de små och de utvecklar en större lyhördhet för omgivningen. Killen som kom igår är uppfödd i ett uthus med sina syskon och fick sin mänskligkontakt vid städande och när de skulle ha mat. Jag säger inte att det är fel, men det kräver så mycket mer av blivande valpköparen. För allt vardags bestyr måste bli en del av inlärningen. Och det kan inte en första gångsägare veta.
Men allt går att reparera det tar bara lite längre tid, och när ämnet är är bra och har potential är ju utsikterna så mycket bättre.
Ha nu en potensiellt bra dag :) bjuder på en bild av de tre vid maten.

tisdag 13 december 2011

Filmtajm :)

De tre börjar bli väldigt medvetna om att det finns en värld utanför hundrummet, och tar gärna ton för att få komma ut. Och det är så mysigt när de skuttar runt och upptäcker världen, vi använder oss av visselsignal när vi vill ha deras uppmärksamhet. Och om det är något som de lär sig fort är att när det visslas då händer det något!
Bjuder på ett litet filmklipp.

Lusse!

Jag har varken sett en lucia eller fått mej lussefika nu på morgonen, vad jag däremot gjort är att köra grabben till skolan nu på morgonen. De hade samling 0700 för det är esteterna som står för lussefirande på skolorna. Får alltid flashback vid denna tid på året, inte alla är lika positiva. Ta bara karusellen inför att en Lucia skulle utses. Glömmer aldrig när jag gick på dagis och jag ville bli lucia för jag var den enda som kunde sjunga, då sa fröken att nej du har inte rätt hårfärg. Men jag blev placerad bakom Lucia för att det skulle låta som om det var hon som sjöng. Tack o lov nu får alla som vill vara Lucia och inte bara den söta blonda tjejen som alla vi vanliga mörka alldagliga avskydde ;) Det som var positivt av att vi på kvällen gick och lussade bland husen. Något som jag inte sett sedan jag själv var liten, och då fick vi alla den uppskattning vi förtjänade vi sjöng och gjorde någon annan glad.
Så varje högtid har sina positiva och negativa inslag, och det är nog därför vi kommer ihåg dem. Och det är ju faktiskt de positiva som gör att vi får det där lilla pirret i magen av förväntan.
Nepp nu har jag filosoferat färdigt för nu, ha en fin lussemorgon. Bjuder självklart på min favorit lusse låt.

måndag 12 december 2011

Nyheter!

Hittade av en slump doft ljus som jag tyckte luktade fantastiskt gott, och dryga. Och att inte förglömma miljövänliga. Om ni nu har idé torka på julklappsplanet harr ni fått ett tips! Dessa kommer bli uppskattade. Läs mer under produkter :)

Ha nu en skön kväll,

Usch!

Fy bubblan så ledsamt!
Regnar så de lilla snö vi har lär att försvinna, tråkigt tråkigt!
Men vad kan man pyssla med när det är så här tråkigt väder, ju man kan ju alltid börja att planera vad man skall sysselsätta sig med under sommaren. Nu ni som kommer ihåg så gillar inte jag sommaren så mycket, men så länge man har något att pyssla med är det ok. Och jag vill ordna med nytt staket runt gården...Är det så att någon har plank som de vill bli av med tar jag tacksamt emot :) Hör av er och berätta hur mycket ni har och vad ni vill ha för det, så lär vi säkert komma överens. Obs behöver ca 300-400 löpmeter.
Ha nu en planerad dag, bjuder på en låt så här inför julen!

söndag 11 december 2011

Tredje advent!

Nu har mörkret lagt sig över oss, och den tredje advent är snart avklarad. Idag har vi haft besök av Cia´s husse och matte och mormormatte och små hussar :) En mycket trevligt bekantskap, Cia kommer att få tillgång till fina jaktområden i Flå.
Valparna äter nu riktig mat 2 ggr per dag, men snart kommer vi öka givan till tre. Akira fostrar dem bra, tänk om man hade sådan respekt med sig som tiken har :)

Vi vill också passa på att säga tack för gåvan till oss, samt tack för knuten till valparna.
Vad passar bättre än lite julgodis så här inför jul :)

lördag 10 december 2011

Sakta mak!

Idag tror jag minsann att det går i slowmotion! Men det spelar ju egentligen mindre roll. Hundarna är slöa och slappa, de som det är mest fart i under vakna stunder är de tre musketörerna :)
Men de kan även slappa till sig också. Bjuder på en bild av Contreau som inte skall vara sämre än brorsan.
Ha nu en skön kväll.

Lördag städdag!

Idag skall jag försöka ge mej på att ta en snoa med snabeldraken! Igår blev det inte mycket gjort eftersom jag åkte tidigt ner till Göteborg. Men nu har jag iallafall fått lite mer hjälp med min axel, han undersökte mej noga och klämde och kände. Fick sedan en injektion med bedövning och kortison, sedan blev det lite väntan och magnetröntgen. Blev också sjukskriven till mitten av januari och då kan det även bli operation. Och vilken läkare...wow har sällan skrattat så mycket på en mottagning förr. Hans motförslag på att jag skulle jobba med andra armen var att " vi amputerar båda och då kan du alltid jobba med benen" och tur att det inte var hjärtat du sökte för!!!
Men nog om detta, nu har jag hamnat i rätta händer och det kan bara bli bättre, fick även en remiss till sjukgympa.
Som sagt dagen kommer innehålla lite städande, och idag skall även lite julpynt upp. Är så kul att få plocka i tomtar :) i morgon får vi även besök skall bli trevligt att få stifta bekantskap med ytterligare en blivande Avalon.
Men nu bjuder jag på en bild som jag tog med mobilkameran förra kvällen, Caliber tar en kvällslur!

fredag 9 december 2011

Bilkörining och läkarebesök!

Nu skall jag snart sätta mej i bilen och köra 60 mil ToR för att träffa en nack/axel specialist.
Hoppas att ni får en bra dag, bjuder på en gammalgoding!

torsdag 8 december 2011

Valpbilder!

Japp nu är det dags för lite nya bilder på de små liven. Idag har vi slängt ut valplådan, inte lätt att hålla dem kvar och de har blivit helt medvetna om att det finns en stor värld utanför at upptäcka. Har installerat den nya bean-bagen och den uppskattades direkt! Lille Caliber vill ju gärna ligga i mitt knä men intog sedan även han bagen :)




Trevligt!

I går kväll var det dags för julbord, vi mötter upp utanför Skutboudden denna fantastiska idyll. Vi det är jag och mina arbetskamrater, vi hade en fantastiskt rolig kväll med många skratt. Maten var bra, men inte lika stort utbud som det varit tidigare. Men nu äter jag ändå bara det kallskurna, och egentligen är jag inte så glad i julmat. Men risalamaltan med saftsås den är helt underbar, och även chokladmoussen ;) Då åt jag så jag sprack!!! Vi hade så trevligt att vi var tillslut de enda kvar....

Idag skall jag försöka hinna med att röja här hemma inför helgens besök, Avalonian's Cia skall få besök av sin husse och matte. Jag själv åker ner till Göteborg i morgon, jag har ju nu varit hemma en vecka och min axel blir inte bättre. Så nu ringde jag till min privata sjukvårdsförsäkring och kommer att få träffa en axelspecialist! Kan uttrycka det så här att även ssk på rådgivningen höjde lite på ögonbrynet över det mottagande jag fick på vårdcentralen!!!! När man söker läkare bör denna faktiskt lyssna, inte lägga över sin egna frustration och nonchalera den som söker. Ibland är jag glad över att jag har flera lager skinn på näsan och ett jävlaranamma humör.
Nej nu skall jag göra lite nytta!
Ha nu en strålande dag, bjuder på en härlig låt som jag tycker passar "just nu"

onsdag 7 december 2011

Lite nyheter!

Lite fler nyheter finns under produkter, och fler är på väg in. Är kul att kunna erbjuda produkter som vi själva tycker om och använder.
Ha nu en fortsatt bra dag, nu bjuder jag på en fantastisk låt av Laleh fast text av E-type :)

Vilken vacker morgon!

Det som talar emot är att det är lite för milt ute, men det har snöat under natten och vi har nu ett vitt bomullstäcke ute. Tänk vad pigg man blir av det ljusa, nu hoppas jag bara att kylan kommer.
Ikväll så skall jag ut med flickorna på jobbet, vi skall äta julbord och det kommer bli en trevlig kväll. om inte annat så får jag något att att tänka på än min onda nacke som trots den "ödmjuka" läkare jag träffade inte blivit ett dugg bättre. :( Så nu kommer jag utnyttja min sjukvårdsförsäkring! Jag var helt övertygad om att dagens läkare inte blev utbildade till att tro att de är gud, men tydligen slinker det fortfarande en och annan hybris igenom utbildningen.
Oj nu spritter det till i maggropen tittar ut och ser att det nu börjat snöa igen :) Ja inte kan man tro att jag är 40+ are...som fortfarande blir som ett barn vid snöfall!
Ha nu en barnslig dag, bjuder på en bild av min mer inbjudande syrenhäck.

tisdag 6 december 2011

God morgon!

Och vilken morgon! I går kväll började det singla ner det vita guldet som vi väntat på. Inte för att vi fick mycket men det skymtar lite vitt på backen, och det gör så otroligt mycket. Humöret blir genast på topp, och framförallt jag slipper allt grus och lera som hundarna drar in. Men det finns även nackdelar... Och de skulle jag vilja beskriva som brunsorbe, kan inte för mitt liv begripa varför frusen bajs skall vara så attraktivt..

Igår hade vi en trevligt besök av en annan uppfödare, hon kom och snusande lite valp doft. Och sedan fikade vi och tittrade och tjattrade, är så kul när vi uppfödare träffas och ha trevligt. Är faktiskt så att de flesta av oss jobbar mot samma mål, och vilka är då det bästa forumet att bolla ideer med jo andra uppfödare. Jag uppskattar iaf att kunna sitta och prata utan att det skall vara en massa hyss hyss, ryggdunk eller skitprat. Jag är nog lite naiv men jag tror vi kommer mycker längre på att prata öppet och hjälpa varandra än att stjälpa varandra. 
Ha nu en hjälpsam dag, nu var det längesedan men här kommer en låt. Detta är ytterligare en gammal gooding :)

måndag 5 december 2011

Hipp hipp hurra!

Vi firar Yes idag!
Yes hälsar och tackar för det fina kortet han fick. Här hemma har vi festat på pepparkaka, och nu efter maten en lussekatt. Denna smakade gott!

Syskon Kiv!

Bjuder på en liten snutt av kampen om den lilla elefanten! Som Calibers husse och matte hade med sig, blev en uppskattade gåva...Buffy blev riktigt avundsjuk och la till att börja med beslag på den, men insåg att hon är ju stora moster och leker inte med sånt! Så nu har hon storsinnt återlämnat den till valparna!

Nack status!

Nu är jag inne på vecka två med min nacke, och det har inte blivit så mycket bättre. Jag fortsätter och äter inflammations hämmande piller och vilar....Suck!!!
Just nu känner jag mej lika tråkig som syrenhäcken utanför köksfönstret. Men det som är glädjen just nu är att vi ÄNTLIGEN börjar krypa nedåt i temperaturen. Nu inväntar jag med spänning första snöfallet, och då är lyckan total!
Ha nu en lycklig dag, bjuder på ett citat av Drottning Kristina " Den som håller sig god vän med alla är inte vän med någon." Och en bild på min just nu tråkiga syrenhäck, som vi hoppas lever upp snart!

söndag 4 december 2011

Andra advent!

Ljus nummer två har brunnit, denna dag har gått i fikatstecken. Vi har haft Contreau och Calibers blivande flockmedlemmar på besök. Har varit mycket positiva möten, och båda valparna kommer att hamna i aktiva hem där de kommer få utvecklas och användas.
Ha nu en fin kväll.
Bjuder på en bild av mina fyra där de har kombihalsband på sig...Obs inte bästa kvalitén kommer andra längre fram!

lördag 3 december 2011

Heldag till sin ände!

Puh vad trött man blir av att spinga i affärer. Men ha faktiskt fått gjort en hel del, jag har varit och köpt in "vår" julklapp. Och det blev så fint! Har köpt ett nytt soffbord, nya kuddfodral en ny pläd samt matta. Ja det är Ikea, men det är helt ok för då behöver man inte ha dåligt samvete när man vill kosta på sig något nytt igen ;)

Sedan har jag även hämtat hem lite fler produkter, detta är ett kombihalsband. Vändbart med reflex på båda sidor. Ena sidan är ett jakthalsband och det går utmärkt att skriva in hundens namn och ev. ert telefonnummer på reflexen, andra sidan är anpassat för att fästa kopplet och blir då ett snyggt promenadband med reflex.





Nu hoppas jag att ni får en fin kväll!

fredag 2 december 2011

Helgen är här!

Och jag har spenderat lite tid hos läkaren. Har antagligen en sena från axeln eller en muskel som trasat sönder, och något som jag inte märkt var att jag var tydligen väldigt varm på huden så det innebar att jag även har fått inflammation i närliggande muskler... Varför inte vet jag? Frågade lite försynt om det inte borde röntgas? Men nej då! Vila. Ok hur menar du då? Jo du får inte belasta tungt. Ok men jag har tunga förflyttningar i mitt yrke! Ja då använder du andra armen. Jaha skall jag då jobba baklänges??? Äsch jag tar min vecka och blir det inte bättre går jag via mitt försäkringsbolag istället. Då kanske jag åtminstånde får hjälp med att få reda på hur jag skall kunna göra förflyttningarna med en arm ;)
Nog om detta!
I morgon skall jag och grabben åka och julshoppa, vår tid på egen hand innan jul. Alltid mysigt att ägna tid på tu man hand. Nu blir det snart lite Idol på tv´n och fredags mys.
Ha en mysig fredag, bjuder på en bra låt av Nickelback :)

torsdag 1 december 2011

1 december!

Årets sista månad, tänk vad fort tiden går. När jag tittar i backspegeln så har vi haft ett underbart år, och vi har mycket att se framemot med det nya året som kommer.
Men i nuet så är statusen att förbereda inför dygnsjobb, sedan är det gjort för denna vecka!
Har filmat valparna obs mobilkamera!
Contreau har visar upp en perfekt apport :) Cia försöker men är inte lika stor i munnen :) Caliber ja han är nog ute och simmar :) de har blivit super duktiga på att gå av filtarna och på tidningarna och göra från sig.