onsdag 31 oktober 2012

Halloween

Ytterligare ett bevis på att julen och vintern snart är här. Vart tar tiden vägen?
Varje helg fram till december är fullbokad! Bara roligheter så klart, allt trist och tråkigt glömmer vi bort och fokuserar på det positiva och energifulla.
Fick ett litet bakslag hade hoppats på en spännande grej på jobbet, men det visade sig att någon annan stod före mej och ville hoppa på tåget. Men jag ger inte upp finns fler perronger och tillfällen :) " trägen vinner" heter det. Och tänk det tror jag det ligger mycket sanning i, och att " synden straffar sig själv " dessa två gamla ordspråk slår aldrig fel.

Men nog om det nu är det den kusligaste dagen på året och vem vet....Har du rent mjöl i påsen? eller kanske det är just du som kommer stå öga mot öga med din värsta mardröm......



tisdag 30 oktober 2012

God Morgon!

Och vilken fin morgon! alldeles vitt på marken och kylig luft.
Nu blir det en härlig dag på jobbet!
Ha en fin dag, bjuder på ett geni som tolkar ett annat!


söndag 28 oktober 2012

Vi presenterar...

En nyhet!

Vårt fina Sverige täcke har fått en bror!!


Välkommen Norge


Glöm inte att skruva tillbaka!

Det glömde jag ändå, och så glad jag blev när jag insåg att min sovmorgon ändå gav mej en timme extra!
Igår avslutades kursen, och detta var en väldigt bra kurs. Vi är nu inne på värderingar och fördomar mm. och det kan vara ett jobbigt ämne. För våra värderingar är ju något som är djupt rotade i oss, och kommer från människor som vi är nära. På väg hem i går gjorde jag även ett par stopp, först till en vän som nu har valpar. Och det kan man inte motstå Mmm så söta och goa, fyllde även på lagret med lite produkter. Tack för en trevlig titt :)
Sen blev jag bara trött och ledsen, ibland undrar jag varför? Vill du bli bemött på samma sätt?
Väl hemma var bara grabben hemma han som jag trodde skulle på Halloween fest, men han orkade inte så vi hade en skit rolig kväll med skratt och tokerier. Jag var så trött och han var skojfrisk så det blev bara flams och tok tills det var dags att sova.
Natten har varit orolig, kursens innehåll har verkligen jobbat.
-9 stod mätaren på i morse, och det är en helt underbar dag, skall snart rycka grabben ur sängen vi har nämligen ett projekt!

Ha nu en underbar dag, bjuder på söta valpar. En tik finns ledig!!
Jag är grabben i gänget!

Jag är en av de vackra tjejerna

Denna tjejen fick mitt hjärta att klappa lite extra

fredag 26 oktober 2012

L3 dags.

Ja nu har jag installerat mej för helgen. Detta rummet blir min sovplats i natt, men innan dess skall huvudet matas med information och kunskap.
Jag befinner mej i en liten by som heter Lungsund, i närheten av beryktade Lundsholms skola!
Och om du Helen läser detta, så är rummet inte detsamma utan dej ;-)

Ha nu en fin fredag.

Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc

torsdag 25 oktober 2012

AvalonianS sortiment utökas!

Vi utökar, vårt sortiment blir lite större för var dag. Nja en liten överdrift, men mer produkter för vi för att just ni skall kunna hitta det ni behöver.
Det nyaste är nu detta!
Apportbock 250 g

Squeeze me fågel tuggvänlig

ca 45 cm långa glada hundar

Squeeze me gris

Brunt läderkoppel

Svart läderkoppel

Sprenger länkar 45,50,55 cm

 VP 642 THUN+211½ inkl. snöre

Lila spårlina

Rosa spårlina

Utställningskoppel
 Ha nu en riktigt fin kväll.

onsdag 24 oktober 2012

Blir bara bättre och bättre!

Gårdagen var ju en helt underbar dag, och det fortsatte.
Fick en bild på Avalonian's Countreau " Arak" nu 11 månader och husse finner inte ord att beskriva honom.
Han hittar fågel och är komplett och har tills nu skjutit 10 skogsfågel för honom, jag är imponerad. Skogsfågeln är inte den lättaste av fåglar att jaga på, och kräver sin hund.
Som uppfödare kan vi inte annat än att vara stolta över avkomma och ägare. "Arak" kommer att startas på skogsprov när han blir två.....hela 13 månader kvar. För oss skogsbor är ju skogsjakten jaktens RR :)

Ha nu en fin kväll, bjuder på en bild av grabben med fågel nr 10!

Avalonian's Countreau! E: Finnvola's Birk U: Avalonian's Akira

tisdag 23 oktober 2012

VM

Idag är jag en del i något stort! Kanske inte som ett VM i er bemärkelse. Men detta är för min del det häftigaste VM någonsinne. Värmlandsmästerskapen för funktionshindrade!
Skall inte komma ned någon klysa om att jag är imponerad. Det jag däremot vill förmedla, är att om vi obehindrade hade en uns av dessa kämpars vilja, glädje och hjärtlighet då skulle vi komma riktigt långt. Om inte annat klara av att glädjas med och åt varandra.
Är vid sådana här tillfällen som jag börjar fundera över begreppet "normal", som ni förstår har jag världens bästa jobb med världens bästa gäng.
Ha en bra dag, men idag är det ingen som slår min.
Bjuder på lite bilder :)







Skickat från min Sony Ericsson Xperia arc


måndag 22 oktober 2012

Bra inledning av veckan!

Dagen har gått i ett rasande tempo, av förra veckans lugn finns inget kvar. Efter att jag kom hem och ätit lite tog jag hundarna på en runda, men huvva vad mörkt det är nu. Höll på att drutta i backen flera gånger, inte lätt att veta vart fötterna hamnar när jag inget ser. Måste nog inskaffa något slags ljus, pannlampa funkar dåligt eftersom de oftast skumpar och halkar av. Fick en idé som jag nu skall klura lite till på, blir att ägna lite tid på ritbordet :)
Är en sträcka genom skogen och jag är glad att jag inte tillhör den mörkrädda typen, men jag fick för en stund känna på hur det kan vara att vara blind! Usch vad utelämnad jag kände mej när jag inte visste vart mina fötter hamnade... Men jag tog mej hem helskinnad, med en idé rikare och det skall jag vara nöjd med :)

Ha nu en fin kväll, bjuder på en låt att bli glad av!


söndag 21 oktober 2012

Tillbaka till verkligheten!

Ja då är jag hemma i Värmland igen, denna vecka har gått alldeles för fort. Men jag skall inte klaga vi har haft en suverän vecka, gubben blir kvar en vecka till för att snickra lite mer. I morgon blir det jobbet och denna vecka kommer innehålla mycket roligt, men det berättar jag om senare.
Det som frestar mest just nu är sängen... Jag vaknade med huvudvärk, och har suttit en stor del av dagen i bilen. Även om det var skönt med en PW när jag kom hem så vill inte huvudet ge med sig riktigt, så nu tänker jag använda den bästa medicin som finns..... S Ö M N.

 Ha en god natt!


lördag 20 oktober 2012

Mer än nöjd :)

En händelserik dag på fjället, idag var det unghundarnas tur. Och vilken tur :) Vi har haft en lika lyckosam dag idag som igår, skillnaden att nu fick båda hundarna fällt ripa över sig. Stora fina kullar med heta unga som till slut visade respekt nog att få med en varsin pippi hem. Totalt fick vi tre styckna :)
Nu skall apportträningen på Yes ta fart så han kan startas på vinter prov!

På väg hem beslöt jag mej för att utforska andra alternativa vägar, och tänkt vad fiffigt det kan vara och spännande. Jag hittade en väg där man slapp att klättra och fick även dagens adrenalin påslag, gick i spåren efter en björn och med tanke på vädret gick den där igår.... Trodde de sov nu ja!

Ha nu en härlig kväll bjuder på lite skrytbilder samt björnspår.

Buffy och hennes ripa:)


Yes och hans ripa :)

Björnspåret.....

fredag 19 oktober 2012

En dag som vi sent glömmer

Nyss hemkommen från fjället, blev en tur på ca 4,5 timme. Underbart väder och många fåglar, men ibland är Myrphys med och stör så säcken förblev tom. Men vad gör det när hundarna fått fågel i alla släpp, är så härligt att se sina hundar sköta sig i fågel och att de hittar dom. Till skyttens försvar så var dom rätt lätta och tryckte inte särskilt :) I morgon tar vi en ny chans, nu skall det bli extra skönt med en varm dusch och även tvättmaskinen skall få jobba lite idag.

Ha en fin kväll, bjuder på två bilder från dagen tyvärr inte bästa kvalitet.

Akira i stånd på en ripkull.

Eya i stånd på en singel ripa.

torsdag 18 oktober 2012

Varför ens fråga?

När ni inte ens vill ha ett svar! Tyvärr är jag tillräckligt smart för att se igenom er! Jag har tagit en ställning och där står jag, jag föraktar hykleri, falskspel så den dansen får ni dansa själva. Jag står hellre ensam än att bli en av er, jag har min integritet och den är jag stolt över och jag vet att jag står stadigt när det blåser. Gör ni? Knappast!
Usch för energibovar!
Nu över till något annat :)
Idag blir det inne pyssel, inte för att vädret är någon ursäkt, men behöver man inte gå ut i regn behöver man inte.
Bjuder på en liten text som jag tycker passar väldigt bra för alla som har jakthund, och ursäktar olydnad med att det hämmar jaktlust. Inte för att peka ut men tyvärr ser jag att detta är mer vanligt bland drivande/ställandehundar, hoppas att även ni inser att man är ett team (hund/förare).


VAD KÄNNETECKNAR EN JAKTHUND?

 Jaktlusten kännetecknar en jakthund.   

Det är den som får stövaren att förfölja ett spår under lång tid, som får fågelhunden att timme efter timme söka efter fågel eller älghunden att uthålligt skälla stånd på älgen.

Jaktlusten är en motivationstyp, en kraft eller vilja att utföra en viss typ av aktivitet.
På samma sätt kan man också tala om en motivation för att lyda:
Viljan att samarbeta med husse eller matte, att vilja vara till lags.

Vad påverkar motivationen hos olika hundar?

Vad hunden i en given situation är motiverad för påverkas givetvis dess uppträdande- hur hängivet och målmedvetet den jagar, hur lydig och hörsam den är. Det är därför viktigt att lista ut varje hunds motivation och hur vi kan påverka den.

Precis som i dom flesta fall finns det en medfödd komponent bakom det vi menar med motivation. En jakthund ska ju ha en betydligt mer jaktlust än en sällskapshund. Dessa skillnader beror ju på att jaktlusten har avlats på i flera generationer och ett systematiskt urval har gjorts.
Bland sällskapshundarna försöker man hålla nere jaktlusten för den brukar bara ställa till problem.

Vi kan påverka jaktlusten!

Även om jaktlusten är ärftlig så innebär detta inte att den är opåverkbar.
Jaktlusten är en kraft hos hunden, en kraft som är målinriktad!
Att nå målet med jakten kan uppfattas som belöning!
När jakten belönas upplever hunden aktiviteten som lustbetonad och intensiviteten och graden av engagemanget ökar.
Tex en älghund som ställer älg har ju för målsättning att älgen skall skjutas så hunden får sin belöning.
Så när man efter hand börjar skjuta för löshunden resulterar detta i att hundens jaktlust ökar och hunden blir mer målmedveten i sitt sökande efter älg.
Älghundar räknas till att vara bytesmedveten, som upplever det som belöning när vi fäller vilt för den.

De flesta stövare är till exempel relativt ointresserad av haren när den är skjuten. För dessa är jaktlusten mer knuten till själva jakten, själva jakten är belöningen inte avslutet.

Själva aktiviteten – att jaga – är självförstärkanden för hunden.

När mognar jaktlusten?

Många valpar och unghundar visar tidigt vad som kan uppfattas som jaktlust.
Stående fågelhunds valpar som står för flugor och småfåglar på tomten tex
Älghundsvalpen som skäller ståndskall på leksaker.
Detta uppfattas mer som lek än som jakt!
Normalt kommer den rätta jaktlusten vid fem, sex månaders ålder men i vissa fall upp till 2 års åldern, beroende på deras utveckling.

Jaktlusten växer fram, som är resultatet av en mognadsprocess så därför är det viktigt att ej börja jaktträna för tidigt när hunden inte är fysiskt och mentalt mogen.

Det viktiga med alla jakthundar , framför allt dom jakthundar som ska jobba självständigt, att man lägger ner mycket tid och energi på dressyren så när jaktlusten växer fram på jakthunden så kan föraren styra den med lydnad!

Skulle jaktlusten tändas tidigt och man har en odresserad hund så finns risken att man får en hund som tror den klarar av att jaga själv.

Hunden får aldrig tro att den klarar av att jaga själv.
Det är jägaren och hunden tillsammans som jagar.

onsdag 17 oktober 2012

En resultatlös dag

Men härlig ändå, vi har varit ute i ca fyra timmar. Inte världens bästa väder utan milt och snöfall, vi såg mycket spår så visst finns det fåglar :)
Var tungt att gå för både oss och hundarna, vi är ju liksom inte vana snö ännu. Men vi fick en super fin tur och det är huvudsaken, Vi tar chansen i morgon igen, nu puttrar maten på spisen och äppelpajen är i ugnen.
Det skall bli gott med lite till livs.
I går blev även skiffret mellan skåpen uppsatt. Och det blev super snyggt!

Ha nu en härlig fortsättning på dagen, bjuder på en bild av vårt snygga kök i Messlingen och lite snöiga hundar från idag.

Vårt fina kök!

Buffy ute på jobb!

Yes visar upp sina snöbollar!

tisdag 16 oktober 2012

Planering åter planering

Idag är det stora fixar dagen, rum som skall ställas i ordning lampor som skall upp kablar som skall dras mm. mm. Arbetslös blir man inte, men har varit ut en snabbis då jag var tvungen att ta ett telefonsamtal (mottagningen är inte den bästa).

Passade på att ta en bild över vår utsikt från stugan. Även bus killen Yes hamnade på en bild.

Ha nu en härlig dag.

Magiskt eller hur!
Snyggaste killen! 

måndag 15 oktober 2012

Lugnet, tystnaden och mys

Sent igår kom vi upp, hade kommit och kom rejäla mängder snö på resan. Är glad att vi fick på vinterdäck annars hade det inte gått så bra.

Idag har vi verkligen haft den lataste dagen på mycket länge, t.o.m. hundarna är lata. Det enda vettiga gjort är kålsoppa, och det smakade fantastiskt.

Nu skall jag (vi) fortsätta att anstränga oss med att göra ingenting.

Ha en underbar kväll, bjuder på en låt.


söndag 14 oktober 2012

Höstfint på AvalonianS

Som tidigare så har helgen bestått av mycket olika nöjen, igår hanns lite shopping med och de sista panterna till kursboendet satta. Fint blev det :)
Nu skall vi snart ut och träna på de sista fåglarna innan vi åker, snöblandat är vad vädret bjuder på idag. Så vinterdäcken är nu under montering och packningen är snart gjort.

Ha nu en härlig dag, bjuder på lite skrytbilder från gårdagen.

Fina Bianca med sin fasan

Höststämmning på AvalonianS

lördag 13 oktober 2012

En lördag bestående av det mesta

Våra goda vänner kom igår och vi hade en mysig kväll med skratt och prat till sent. På morgonen var det dags för att stycka och fördela älgkött, blev inte den största lotten vi haft genom åren men 18 kg få duga. Jag och Hilde tog även en tur till Arvika och handlade, dagens fynd en rosa fleeceväst :)

Sedan har vi även haft lite träning, både Bianca och Yummie fick sina chanser på fasan. Nu har vi avnjutit lite god mat och vin och vi fortsätter trevligt prat.

I morgon blir det att packa och starta färden norrut :)

Ha nu en trevlig kväll, bjuder på ett par bilder.

Avalonian's Bibi "Bianca"

Hela gänget samlat inkl en rastlös Vilja!

fredag 12 oktober 2012

Härliga fredag

Har nu hunnit med att fräscha upp huset, tänk vad skönt det känns när golven är fria från damråttor och grus. Tyvärr varar det inte så länge, men vetskapen gör. Våra goda vänner från Göteborg anlände sent i natt, snart dyker även våra goa vänner från Drammen upp. Blir en helg i vänskapens tecken.

Har även haft annat besök idag sedan jag kom hem, vackraste Avalonian's Dante med husse och matte kom förbi för att hämta lite mat. Killen har växt på sig och fick självklart även prova näsan på lite fåglar, och visst syns det att även han har näsa för pippisar :) Tyvärr tog jag inte kort på det men fick en bild där han poserar fint framför kameran.

Nej nu skall jag njuta lite av ensamheten innan jag slår upp portarna för en härlig rolig kväll i goda vänners lag.

Är man snygg så är man!
Avalonian's Dante

torsdag 11 oktober 2012

Fantastiskt

Har väl inte undgått er läsare att jag har en musikalisk son, ja han kan annat än att ta bra bilder :) Han läser nu sista året på esmu, och idag har jag haft förmånen att titta på terminsuppspel. Denna gång skulle de gestalta en serietidning. Ett bildspel med Tintin på whitescreen och sedan spelade de musik som gestaltade det bildspel vi såg. Lovar att jag satt med ett fånigt leende hela låten igenom, kan bara göra en sammanfattning..... Helt sjukt suveränt! Det var melodiöst, hade ett härligt flyt och olika intermezzon som gjorde serien rättvisa. Och idag fick jag även se och höra sonen på piano, gitarr samt trummor.

Skulle ha städat och grejat idag men bokstavligen så struntar jag idet, finns en morgondag. Nu skall jag bara fortsätta ha mitt fåniga leende och vara stolt som en tupp.

Ha en härlig dag, bjuder på Linnea Henriksson även den fantastisk.


onsdag 10 oktober 2012

Fortsätter!

I samma anda som veckan börjar, nu har jag äntligen kommit in. Har varit ute och pysslat i trädgården sedan jag kom hem från jobbet. Rensat bort alla sommarens blommor och planterat ljung, har även klippt gräsmattan vilket jag hoppas var den sista för i år.
Vill ju att det skall vara fint här hemma, och välkomnande för våra vänner och gäster.
Nu räknar jag dagarna, snart styr jag kosan norrut. Blir en härlig höstvecka uppe i paradiset, känner mej lyckligt lottad över att ha denna otroliga möjlighet :) Är det några trevliga som befinner sig i Messlingen nästa vecka hör av er, så kan vi ju ta en glas vin och ett trevligt prat!

Ha nu en fin kväll, bjuden på en ljungbild :)


måndag 8 oktober 2012

Full rulle!

Denna vecka har startat för fullt! Möte på jobbet och sedan träningshundar, är så kul att få möjlighet att träffa nya människor och fina hundar.
I dag fick vi stifta bekantskap med två fantastiskt fina Vorsteh, Such Sjch Birkhahn Baronesse samt hennes 6 månaders son Birkhahn Nimrod. 

Nu har jag även hunnit utfodra älgjägarna, som verkar vara rätt nöjda med dagen trots att bytet inte blev så stort som de hade hoppats på.

Nu blir det en snabb dykning ner i tvättkorgen :)

Ha en fin kväll, bjuder på bilder av fina Vorsteh!



söndag 7 oktober 2012

Soliga söndag!

Oj vilket härligt väder dagen bjuder på, dottern och söta Daisy har nu tagit färden tillbaka mot Borås. Men det dröjer inte allt för länge innan de kommer tillbaka, vi skall ju få förmånen att passa Daisy i tre veckor.
Denna dag kommer jag inte göra många knop, har varit lite intensivt och både body and mind behöver vila lite.
Men nu skall jag inte belasta er mer! Jag bjuder idag på en låt som är omöjlig att inte gilla, nya James Bond soundtracket med Adele. Lyssna och njut och ha en fin söndag.


lördag 6 oktober 2012

Rörigt värre!

Informations koma samt palt koma, är en liten sammanfattning av två kursdagar i Örebro. Nu är jag hemma och försöker samla ihop alla intryck och kunskaper. Kommunikation och fördomar har vi ägnat en hel del tid på, kan lova att det har varit många skratt så tårarna sprutat... Helgens bästa kommentar "vänd pappret på diagonalen". Tänk vad kul det är att få träffa så härliga människor i från olika intresseområden och åldrar, och ha så otroligt kul. Längtar redan till slutet av månaden då jag skall iväg på L3:an.

Nu skall jag snart vara chaffis till ungdomarna, som skall ut på Arvika Mârten. I morgon skall jag sova lite längre och lite bättre.

Ha nu en underbar kväll, bjuder på detta.

fredag 5 oktober 2012

Mot Örebro!

Idag åker jag direkt från jobbet till Örebro, blir säkert en fullspäckad helg med mycket trevliga människor och massor med kunskap. Efter denna helg är det "bara" två kurser kvar sedan är min ledarskapsutbildning klar. Är mycket roligt och spännande "jobbrelaterade" grejer som också händer, och jag hoppas att detta kommer att göra så att 2013 kan komma att blir ett spännande år.

Förövrigt så äntligen kommer det som jag väntat på såååå länge! Nu gäller det att få tiden att gå ihop.

Nej nu måste jag åka iväg och jobba!
Ha en bra härlig fredag, bjuder på en låt.


onsdag 3 oktober 2012

Rusk och grått!

Idag har det varit ett under täcke dag! Regn och gråväder hela dagen, men det är höst, nästa vecka drar älgjakten igång. Men innan dess skall Je iväg på roligheter, ibland blir det inte som man tänkt men ibland får man vara nöjd ändå.
Vi har en mycket glad vän som i år får vara med och jaga älg, och det är även hans första gång på älgjakt. Själv tycker jag det är en tråkig jakt men det genererar i mycket gott kött. Och finns det något bättre än en god viltmiddag med goda vänner?

Idag har det varit full rulle på jobbet och även sedan jag kom hem då vi haft lite fågelträning, nu skall lite tvätt hängas och det skall göra lite förberedelser inför ett ev. spännande besök i morgon.

Måste säga att med tanke på gårdagen, jag kan inte annat än att bli rörd över de fina gratulations hälsningarna jag fått på mail, sms, och framför allt på facebook! Det värmer!

Ha nu en fin dag och jag ger er alla en bamse


tisdag 2 oktober 2012

Hipp hipp!

HURRA!!!

För mej idag, jag visst fyller jag år. Och till min vana trogen blir jag inte ett år äldre men dock visare!
Och tänk så många år visare jag börjar bli hela 45, har lite svårt att fatta vart åren tagit vägen. Men en sak kan jag konstatera det är att jag är faktiskt nöjd med mitt liv och det jag åstadkommit

Har blivit bortskämd på jobbet idag, jag och en av killarna fyller idag och vi fyller båda 45! Vilket gjort att vi haft 90 års kalas vi slog till och åt två-rätters på resturan skolan sedan fikade vi med tårta, lovar att magen stod i fyra hörn.

Sedan jag kom hem har jag fejjat av golven och plockat i ordning och gjort fint, och nu puttrar kummin kryddade kotletter på spisen. Mmm luktar så gott!

Denna vecka känns som den flyger iväg, och snart står Arvika Mârten för dörren. I år skall jag köpa hem kål och kålkorv, men tyvärr blir det ingen soppa denna helg. Skall iväg på Ledarskapsutbildning steg 2, vilket jag ser framemot. Skall blir super trevligt att träffa kurs-kompisarna igen.

Ha nu en fin dag, och jag bjuder självklart på en av mina favoritlåtar!