fredag 25 april 2014

Snabba miljöbyten

I onsdags åkte jag från slätten och i går torsdag vaknade jag på fjället. Från försommar till vårvinter, gissa vad jag gillar mest?
Har varit ute och gått lite i det underbara vädret, Margårdens Angel-Eye har fått många nya upplevelser. Men hon kommer helt klart uppskatta livet på fjället till hösten, hon uppskattar verkligen vyerna.
Är faktiskt folktomt så vi njuter ensamheten och lugnet.

Bjuder på lite bilder från dagens utflykt, ha en fin kväll




Vill man nå toppen får man passa på när inget motstånd bjuds!

tisdag 22 april 2014

Lunch utflykt på slätten!

Idag har jag varit ute på lunch picknick ute på västgötaslättens högsta punkt. Kinnekulle!
Åt en härlig kyckling och curry sallad, och hade utsikt över Munkängarna och dess Ek och Bok park i bakgrunden.
Sedan tog vi en promenad upp till utsiktstornet, och kollade in Kungastenarna samt flygmonumentet.
Där efter åkte vi vidare till Lasses grotta!
Munkängarna

Kinnekulles utsiktstorn

Kunga stenarna

Dne 29/8-44 störtade ett brittiskt plan med 12 norrmän och tre besättningsmän i den täta granskogen intill utsiktstornet.
Detta monument restes i 1945 gemensamt av Norge, Sverige och Danmark.

I denna grotta bodde Lasse och hans fru Inga från början av 1880-1910, han tillverkade sina egna vapen
och var fångstman. Stugan består av ett förmak och ett rum, och en fantastisk utsikt :) 
Är lite kul att få chansen att utforska annat än hemma. Och vädret skall jag för en gång skull inte klaga på...Sol och värme och mindre blåst än vad jag hitintills upplevt här nere.

Ha nu en fin dag

fredag 18 april 2014

Proffsfotografering för Japan!

Vi har i dag haft en super trevlig dag här på AvlonianS!
Våra hundar har blivit proffs fotade av Rikako Fujita på uppdrag av ett förlag i Japan!
Hundarna har verkligen fått jobbat hårt! Och visst är det väldigt kul att kunna få visa upp vad Gordonsetter verkligen är till för.
Även konvalescenten Eya fick fastna på bild. Buffy visade massa fina apport bilder, Akira visdae hur stånd, avance och ro ser ut.

Skall bli spännande att få se boken när den kommer ut. Tyvärr kommer jag inte kunna publicera några bilder förrän förlaget släpper boken.

Men vi har haft en fantastisk dag, hoppas att även ni får en fin långfredag :)

Och jag bjuder på en bild, fotograf och modell.

Buffy och Rikako

onsdag 16 april 2014

Skapande

Fick i vinter förfrågan om jag kunde fixa ett projekt, självklart så länge som det inte är panik. Men det var det inte!
Men med tanke på att våren är på ingång och vädret bjuder in till utevistelse, kände jag att nu är det dags att ta tag i projektet.
Fick nämligen en jätte paviljong som skulle pimpas upp. Ner till skulle sys kanaler för att kunna läggas in järnprofiler som håller paviljongen på plats. Sagt och gjort nålar upp en fåll och sy, nästa del i projektet var att ägaren ville dölja de dragkedjor som inte används. Eftersom det inte alltid är så enkelt att hitta samma material och färg, satsade jag på kontrast.
Paviljongen ha en brunbeige färg och svart är alltid snyggt, klippa till lagom breda remsor och även skarva på längden. Men svart blir ju ganska trist i längden så jag beslöt att lägga till lite färg som dekor.
Nu är det en dragkedja som skall bytas sedan är den redo för att sättas upp.

Hoppas att kunden också blir nöjd!

Ha en fin onsdag bjuder på ett litet kollage.


tisdag 15 april 2014

Påsken nalkas!

Och med den ett spännande projekt :) Jag hoppas verkligen att vi kan få till något kul. Och hur det går kommer jag självklart berätta mer om när vi ev. har genomfört det. Sedan är jag också medbjuden att få träffa en ny bekantskap, det kommer bli kul. Om det leder vidare det får vi se, sedan är även AvalonianS anmälda till den stora Djurlivs mässan. Så att tiden framför bloggen inte riktigt hinns med är ganska förklarligt :)
Dagen idag kommer innehålla lite syuppdrag, tiden är snart inne för att den skall brukas. Nu är det upp till mej att den kommer fungera åt kunden.

Vi hade lite planer på att åka upp till stugan, men dubbelbokning såg till att det kunde vi välja bort :( Typiskt... Men som tur är står stugan kvar och vi kan åka dit längre fram.

Nu hoppas jag att ni får en fin dag! Bjuder på vårt senaste halsband som finns i en mycket begränsad utgåva.

Och även en bild på en leverans till kund.

Dessa finns i begränsat antal, går att få utan reflex och med brodyr om man vill.

En kund som ville ha reflexhalsband med matchande koppel!


måndag 7 april 2014

Röd och vit släkt träff!

Nej vi har inte varit i Danmark, de två tidigare åren har vi styrt kosan ner och deltagit i DGSK huvudprov. Men i år valde vi att skippa resan dit, istället har vi haft en underbar helg med goa vänner och smidigt planer. Igår hade vi en super härlig dag då Margårdens kennel var på besök och fyra av Angel-Eye "Angie" syskon var på besök.

Bjuder på en bild kavalkad!

Hela gänget 

Vår egen prinsessa

Tik och hane som uppfödaren behåller

Tik som söker hem

Ena hanen

En av hanarna

De tre tikarna och en hane

Anytime och duvan

söndag 6 april 2014

En trevlig lördag!

Ibland blir inte allt som man tänkt sig, och att behöva fatta ett jobbigt beslut är både hedersvärt och starkt gjort. Att sätta sina egna känslor åt sidan för att någon annan skall få chansen att må bättre. Avalonian's Edur trivdes mycket bra hos sin familj men fann aldrig riktig ro. Ägarna gjorde allt i sin makt för att få honom att må bra. Tyvärr ville det sig inte, i fredags kom Edur hem till oss för att på lördag få åka till sitt nya hem. En helt underbar hund, otroligt lydig och positiv.

Edur kommer att flytta ut på landet och bo tillsammans med sin bror Enok och halvmorbror Dooley.

Ha nu en underbar söndag, bjuder på lite bilder av hundar.
Edur i stånd på en duva på fredag

Nya matte Edur och Enok

Enok spejar efter duva

Edur sekunderar Enzo som var på träning
Enok i stånd på duva, Edur i sitt stånd

lördag 5 april 2014

Vill ha nödbroms på tiden!

Tycker inte jag hinner vakna förrän det är dags att sova! Dags att göra upp en dygnsplan! Veckan har varit händelserik, och känslomässig! Har blivit uppretat till de gränser när det knappt finns gränser kvar! Fy bubblan! Vissa människor bör sluta jobba när de blivit bittra, istället för att göra livet surt för andra. På måndag blir det någons chef som kommer få motta ett samtal från mej. Tänker på andra som råkar ut för samma person som kanske inte är lika verbal eller vågar. Maktmissbruk är något jag inte ser på med blida ögon, och lyckas man reta upp mej till de grader då bör man ha vattentäta stövlar!

Veckan har även innehållit mycket positivt, och det är det som kommer leva kvar längst i minnet. Vi hade som jag nämnt tidigare en fantastisk dag i Sunne, sedan har även hundarna fått en massa härliga fina fågelchanser som de inte missbrukat :)
Den mest minnesvärda är ändå lilla Angie som för första gången i sitt 9,5 v långa liv hade en klockren fågeltagning. Lovar att det blev lite grumligt i ögonvrån! Tyvärr skulle jag försöka filma det hela, med skarp sol såg jag inte vad jag gjorde på telefon... Men tack o lov lyckades jag åtminstone få till ett par bilder som gick att urskilja vad som på gick.

Lite pyssel har det även blivit, Avalonian's Edur har fått "sina" färger blev riktigt snyggt!

Kommer säkert uppdatera lite mer under helgen då vi kommer få besök av träningshundar och valpköpare:)

Ha nu en fin lördag!




torsdag 3 april 2014

Nu har det varit glest igen!

Blir ibland lite ofrivilligt uppehåll från bloggandet. Men samtidigt innebär det att jag haft fullt upp. Eya var inne på en omfattande juver operation förra fredagen. För två år sedan upptäckte vi en liten ärta i det juver som hon fått inflammation i för 6 års sedan, vi konsulterade veterinär och de tyckte vi skulle avvakta. Under hösten och vintern har det bara exploderat och är rejält, och vuxit sig större. Var iväg och det gjordes lungröntgen vilken var helt ua, och fick tid för ingreppet. Så nu är hon rensad längs högersidan, men pigg och glad som en vår pigg lärka så inte har hon direkt påverkats av det stora ingrepp. Och vi är super glada vi har nu många härlig år extra med Eya :)

Sedan har jag jobbat en del, samt även deltagit på Fryken Salongen i Sunne. Det var en super bra dag som ledde till nya härliga möten och fina kontakter. Har mycket spännande på G för AvalonianS. Sedan går det inte att blunda för att vi även har våra övriga hundar som behöver sitt. Men det är ju detta som är livet med djur ingen dag den andra lik, utan nya utmaningar och glädjeämnen var dag. 

Helgen kommer att gå i träningens tecken, vi har privatare inbokade både lördag och söndag!
Sedan har jag även gjort ett litet OM MEJ reportage, vart och när blir min hemlighet än så länge. Men det krävdes ju även en bild. Så även det har blivit fixat, min otroligt duktiga son lyckades att få sin mor att fastna på bild :)

Ha nu en fin fin torsdag, bjuder självklart på ett par bilder.


FrykenSalongen

Foto Alexander Stensby