torsdag 10 december 2015

AvalonainS F-kull

Vi har beslutat oss för att ge Akira en sista chans. Och nu håller vi tummar för att vi får valpar under februari.
Vi har fått förmånen att låna hem en helt fantastiskt hane. Vi har två löptikar i huset den ena värre än den andra, kan säga att periodvis har jag rodnad över tikarnas beteende...

Men Rapp har varit lika lugn och äter med god aptit och tar deras uppförande med en klackspark. Men han har flera goda egenskaper förutom ett bra stabilt lynne. Han har en fin meritlista på jaktprov också, då vi vill ha hundar som orkar och fysiskt klarar att hålla hög fart och intensitet under jakt lägger vi stor vikt på detta. Vi vill ha hundar inom rasstandarden, dock inte för stora och tunga inte heller för små.
Rapp är en medelstor hane med kraftig och fin benstomme och bra vinklar, han är markvinnande i sitt steg och uthållig.
Han är inte utställd mycket men har Excellent i bjkl, 2 bkk, ck R.cert 2 bhkl. På jaktprov har han 1x3 uk, 3x2 uk, 1x1 uk, 1x1 ak och 2x4 vk.
Hälsomässigt har han HD A, PRA fri, och CCA fri.
 Akira är en helt makalös jakthund, finns det fågel hittar hon dom och hon står stadigt, hon är på utställning fullcertat i Sverige och Norge. På jaktprov har hon 1x3 uk, 2x3 ak skog samt 1x2 ak fjäll.
Hälsomässigt har hon HD B, PRA carrier bärare, CCA fri.
Akira är en så säker jakthund att det är hon jag oftast har med som hundförare för jaktturister.
Akira har haft två kullar sedan tidigare, vi har själva en tik från hennes sista kull och hon har verkligen visat att vårt avelsmål med Akira är rätt. Hon blev 20 månader gammal godkänd avelstik Ngk (Norskgordonsetter Klubb)
Vi kommer självklart spara valp/valpar från denna kull.


En nöjd jägare som fällt en fin orre över Akira.

Ha nu en fin kväll, och är ni nyfikna på gordonsetter som jakthund, är ni välkomna att höra av er.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar