söndag 4 maj 2014

Fellesutstillingen Fetsund 2014

Även i år valdes att ha Fellesutstillingen på Hvaltjärns skidstadion i Fetsund. En väldigt bra placering och med fina omgivningar. Men nu var det inte ett natur reportage jag skulle beskriva utan göra ett riktigt skryt inlägg! Bilder har jag lånar från valpköpare! Ingen nämnd ingen glömd :)

Vi hade med 10 avkommor samt Eya 5 visades i unghundsklass och 5 i juniorklass.
Först bedöms hundens kvalitet sedan tävlar de i konkurrens och placering 1-4.
Eya gjorde premiär i Veteran där hon blev BIR veteran, det som gjorde att hon inte fick CK var att jag rakat henne :( men med tanke på sin operation 4 veckor sedan kändes det som ett bra val för hennes del :)

8 år middels stor, utmärkt type, velskåret hode, elegant hals, god kropp och benstamme, faller noe i krysset passe vinkler gode bevegelser, vises i veldig kort hårlag över ryggen, farger ok. utmärkt gemygg, bitt /tenner ua.

Extra är vi väldigt glada att köpt tillbaka :) En tik med framtiden för sig!
Ställdes i juniorklass blev 9 månader den 26/4 och yngst hon föll på pälsen! Men fick VG och placerade sig som 3:a i konkurrensen. Vilket vi var mycket glada över!

Middels stor meget gode type, vakkert hode, elegant hals, Bra kroppslengde, Velutvickled kropp för aldern, Faller litt i krysset, velvinklet bak tillstreklige vinkler fram, meget bra bevegelser, silkesaktig pels, korrekta farger och medget bra gemytt, bitt /tenner ua.

Sedan hade vi även med Eskil, Ethos, Eddard "Boss" och Eiko i junior hanar! Här fick alla VG med fantastisk kritik, men som sagt de var även yngst vilket var det som fällde dem. Bäst här blev Eskil som placerade sig som 3:a i konkurrensen. Vi är super stolta över alla!

I unghundsklass hanar ställdes Dennis, han fick G och detta mycket pga av att hans tanfärger är allt för sotade. Men i övrigt fick han fin kritik.

I unghundsklass tikar ställdes Doris, Donna, Delta och Dolly "Selma" dessa fick alla Exellente och placerade sig 1-4 i konkurrensen Dolly och Delta med CK (certkvalitet)

I bästa tik klass tävlade då Delta och Dolly, Delta blev oplacerad medans Dolly "Selma" placerade sig som nr. 3 Detta var Dollys och husses första utställning.

Vi deltog även i Avelsgrupp Eya och hennes fyra döttrar!
Avelsdyret preger sine avkom med rasetypiske hoder, Velkroppade hunder m gode vinkler og bevegelser alle har utmerket gemytt. Tilldeles HP

Vi deltog även i Uppfödargrupp med våra unga avkommor från D+E kull!
Oppdrettet består av rasetypiske hunder med korrekte proposjoner, rasetypiske hoder, utmerket gemytt och korrekte farger. Tilldeles HP

Vi hade även med ett barnbarn till Eya i juniorklass Kex efter Avalonian's Ava och Resdalen's Rotax
E junkl 1 junkk, CK samt 2 BHKL Grattis :)

Med oss var även Åens Yr som tävlade i öppenklass. Han fick VG och placerade sig som 1 i konkurrensen. Grattis :)

Kan säga att jag är så glad över de fina resultaten och över att vi har så underbara valpköpare och barnbarns ägare och Y-kullare. Inte bara det att de vill visa fram sina hundar, men alla är så positiva och glada vilket gör att oavsett resultat har vi det super trevligt och stöttar och hjälper varandra.
Är så glad och stolt över er alla!

Ethos och Eskil i väntan på kvalitets bedömning!

Ethos och lillmatte Pia i barn m hund 2 plats!

Dolly , Delta, Doris och Donna i placering

Eya i veteranklass

Avlesgruppen

Uppfödare gruppen 

Totalsegraren Dolly "Selma" 3 BTKL

Och tjejerna som också fixade apportbeviset! Delta och Donna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar