tisdag 6 november 2012

En liten sorglig historia!

Som de flesta vet så har vi ju en underbart vacker han hund, och just det är bara en bonus. Men han är också en fantastisk viltfinnare och en pålitlig jakthund. Brukar beskriva honom som " snäll som dagen är lång" det anser jag säger allt.
Men han gillar inte människor, han är inte arg eller morrar eller på något annat sätt farlig. Men han litar inte på dom, jätte tråkigt tycker jag/vi. Men till saken hör att detta är inte ett medfött dåligt psyke, utan han har blivit utsatt. Är ju så att det finns människor som inte är godhjärtade och tyvärr har en sådan lämnat djupa ärr i min/ vår vackre Yes.
Detta spelar ju egentligen ingen roll för han jagar som en gud, och har på sin första provstart erövrat ett 1 ukl utan att vi har lagt ner massor av tid och pengar på dyra träningar.
Men saken är ju att det är kul att kunna gå på utställning och visa upp denna skönhet också, därför har projekt återbygga tillit till människor börjat. Han är numera en LSS hund, han kommer att vara med mej på jobbet där han kommer att vare sig han vill eller inte vara tvungen att umgås med människor. Och detta är ju bara snälla människor, han har idag gjort sin första arbetsdag. Och jag är stolt mycket stolt!

Bjuder på ett par bilder från dagen. Sedan kommer en låt som jag dedikerar till Yes....och ni som känner honom förstår varför!

Så här tråkigt är det att jobba!
Ute jobb var roligare, här med min kollegas valp.



4 kommentarer:

  1. Ja det er ikke morsomt når hundene blir redde for folk. Er han redd for alle? Eller er det spesielle typer? Vet det er hunder som ikke liker "menn", og noen liker ikke menn med skjegg osv. Det kan være vanskelig og bygge opp tillit igjen, men lykke til begge to. Håper det går bra :)

    SvaraRadera
  2. Familjen går bra och de närmsta vännerna, men män är värst. Det kommer ta tid men det har vi tid till :)
    Tack

    SvaraRadera
  3. Usch, såna historier rör en till tårar. Lycka till :-)

    SvaraRadera
  4. Ja det är trist, men vi ger inte upp :-)
    Tack

    SvaraRadera