måndag 19 maj 2014

Mardröm

Har nu fått en av mina mardrömmar i uppfyllelse. En avkomma från A-kullen ligger ute på blocket via nån hundförmedlings center.
Vet att denna familjen har en liten på 2-3 år och en på väg eller redan anlänt. Men de tar inte kontakt med oss utan bara lämnar iväg honom. Det viktigaste för oss som en liten kennel är att veta vad som sker med våra avkommor.
Så ni som köper en hund bör tänka till lite!

Vi som uppfödare känner mamman mycket väl då vi levt med henne under många år, vi letar en lämplig hane som skall passa in på de krav vi har. Vi lägger ner tid på att ta reda på så mycket vi kan om individen och dennes förfäder. Redan där har vi börjat etablera en känsla för de kommande valparna.
Vi följer vår tik noga under 63 dygn, och vakar och hjälper till vid hennes valpning vi torkar och väger de små och lägger de ömt tillbaka till mammans spene. Under 8-9 veckor lägger vi ner många timmar på att socialisera valpen, vi lär den gå på tidning vi tränar den i att vara ute, ha halsband på, äta, lyssna efter olika signaler. Sedan spenderas många timmar med att prata med ivriga valpköpare.
Vi har dessa små underverk i 8 veckor eller mer och lär känna deras karaktär och små egenheter. Varje farväl är lika sorgfullt som glädjande, sorgligt för man har knutit ett litet band glädjande för man är så naiv och tror att de som man givit förtroendet att få en valp från oss uppskattar det förtroendet.

Djur är inga slit och släng produkter som skall återbrukas om och om igen!
Och att lämna bort en hund från oss utan att ens ta kontakt är som en käftsmäll!

Har varit i kontakt med J & S hundcenter som nu förmedlar A. Argo " Dallas" och berättat om att vi finns och att vi inte är speciellt glada över att se honom på blocket. Och enl. dem har tydligen fd. ägarna varit i kontakt med alla de känner.... Synd att det inte hörde med oss.

Argo eller Dallas som han kallats under 6 år är efter Mountaineer's Eya och Buhammaren's Stegg. Från samma kull behöll vi Akira som är fullcert på utställning SV och NO samt har 3 uk fjäll, 2x 3 AK skog och 2 AK fjäll. Även de andra i kullen som vi har kontakt med är yppeliga jakthundar. Har fällts många fåglar över dessa.

De begär 1500:- för honom och om den som köper honom tar kontakt med oss kommer vi försöka vara till så mycket hjälp vi kan för att han skall bli en så bra jakthund hos sin nya familj.

Avalonian's Argo "Dallas" född 11/3-08
Ha nu en fin dag i solen

6 kommentarer:

 1. Usch !
  Hoppas ni hittar ett fint hem till honom...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr ligger det utanför våra möjligheter att hjälpa till.

   Radera
 2. Undrade just var han kom från. Hjärtat brister ju när man ser en 6-åring söka nytt hem utan någon egentlig anledning, usch vad ledsen man blir. Önskar verkligen han får komma till en bra person.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mitt hjärta blöder, familjen var i kontakt med mej för 2 år sedan. Då de upplevde att Dallas inge gillade bebisen när hon kröp om kring på golvet. De ville då omplacera honom, jag försökte få dem till att prova att låta honom ha en trygg plats dit han kunde söka sig om det blev jobbigt. Och erbjöd dem komma hem så vi kunde få se hur han agerade och hjälpa till med kursledare i närområdet som de bor. Har sedan inte hört från dem. förrän detta! Har varit i kontakt med dem, och de anser att de inte behövde ta mer kontakt för de gjorde det för 2 år sedan. Jag frågade hur skall jag då veta om ett problem ff finns? Om jag inget hör på dryga 2 år? Till saken är att det är det är en mycket trevlig familj och de har gett Dallas ett bra hem. Skall nu få en liten till, och tyvärr tänkte de lite fel i hur man går tillväga vid omplacering. Och framför allt tids intervall.
   Det som är värst är att J&S Hundcenter lägger upp en annons på Blocket och inte ens kollar upp med rasklubben hur man kan gå tillväga, eller lagt en annons på Svensk Jakt osv. utan väljer helt fel forum! Det får mej att fundera på hur seriösa är de, och vilka raskunskaper besitter de? De är säkert hundarnas Jesus men även de bör tänka om och tänka rätt! Framför allt så kunde de ha tagit kontakt med oss vi står ju med på stamtavlan!

   Radera
 3. Hört att det löst sig, och att hunden kom till bra ställe i slutändan.
  Djur är liv, inget man slussar vidare. Själv köpt hund av J&S och dom har gjort vår familj överlycklig.

  Ha det bra.

  SvaraRadera
 4. Tack!
  Ja det har löst sig, och J&S gör ett bra arbete med hundar som ingen vill kännas vid. Nu vill vi det, och vi är oerhört glada över att nu ha Dallas hemma hos oss och få pyssla om honom innan hans nya ägare hämtar honom :)

  SvaraRadera