måndag 20 april 2015

AvalonianS helg!

Ja 2015 började lite knackigt, men nu har det vänt.
Under den sista jaktprovshelgen slog Avalonian's till och hamnade på kartan.

Avalonian's Extra visade ännu en gång vilken kvalitet hon besitter, för andra gången var hon den enda unghunden som fixade fågel. Det som var väldigt unikt denna gång var att det var på vinterfjällpokalen ett högstatuslopp. Det var totalt 19 som kvalat in till VFP och endast Extra kunde hantera fågel under de dåliga väderförhållanden. Inte ens de 11 st öppenklass hundarna fixade fåglarna.  Tusen tack till domarna för dagen Thore Larsson och Peter Hoyer.

Extra är E: Åens II Yes och U: Avalonian's Akira

Och med tanke på att Akira är parad igen hoppas vi att hon bär på nästa VFP vinnare.Som om sagan skulle ta slut här, nej då i går söndag hade vi ut ytterligare avkommor dessa i öppenklass. Och visst gick det vägen. Avalonian's Donna ( e: Finnvolas Birk u: Mountaineers Eya) knep ett 2 Ökl äg/förare Dag Bay. 10 minuter senare klippte Avalonian's Beisla (e: Åens XL Paw u: Mountaineers Eya) till med ett 2 Ökl. Avalonian's Delta gick för en riktigt hög premie men tyvärr ingen fågel. Domare för dagen Leif Berglund


På fredagens utställning fick Extra ett Excellent och Beisla sitt tredje CK, är en fin känsla att vi fått bevisa kvalitén för vår avel av  jakthundar.

Ett stort grattis till övriga pristagare.
Tusen tack NNFK för en trevlig helg med ett toppen arrangemang.

Nu skall jag ladda om och åka till slätten och jobba lite, hoppas ni får en fin vecka.

Bjuder på en låt som är en film theme för svenska kung fury, är faktiskt riktigt bra och självklart 80 tals inspirerat även artisten har dammats av från 80 taletInga kommentarer:

Skicka en kommentar