söndag 15 september 2013

En alldeles för kort helg!

Ja som vanligt skulle dygnet gärna få ha fler timmar och helgen fler dagar. Denna helg har försvunnit i en hast, fast vi har haft en mycket trevlig helg där vi lärt känna en ny trevlig fågelhund och husse.
Gårdagen var vi ute och jagade, men vädret var inte gynnsamt ingen vind och en tryckande rå luft fåglarna var mycket lätta tyvärr. Men vi hade flera fina fågelkontakter tyvärr lättade de innan varken hund eller vi kom tillräckligt nära. Men på ca 2 timmar hade vi 5-6 fåglar på vingarna, vilket är mycket bra jämfört med förra året!

I går kväll fick vi Dala besök Zacko och husse Mikael kom och övernattade i boendet, idag har det varit träning på schemat. Zacko är en flott hund med mycket jaktlust, han hinner inte stanna och står för fågeln. Så vi har dels kört lite ledarskaps övningar och sedan har Zacko fått stå på både duvor och fasan, under ordnade lugnande förhållanden. Och när han lät nosen samarbeta med huvudet så stod han :)

Hoppas att vi snart får träffas igen.

Denna helg är också sista med hela gänget, fr.om. nästa fredag börjar det minska i valpflocken! Tre hanar finns fortfarande tillgängligt.
Men nu skall jag ta och få lite färg i kalufsen, kan ju inte se ut som en zebra...

Ha nu en fin kväll, bjuder på lite bilder från dagens övningar!

Ps helgen den 28-29/9 har vi kurs! Tanken är att vi skall jobba mer med fågel utifrån hundens nivå, till vår hjälp har vi rapphöns och fasaner flygdugliga djur!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar