torsdag 20 november 2014

Tårar!

Att vara uppfödare kantas av både glädje och sorg, oro och tillfredsställelse. När vi valde att ta vår första kull som Avalonian's valde vi mellan olika hanar, men efter hjälp från våra på den tiden underbara norska vänner i NGK och Arne kom vi fram till att använda en liten hane som hade de egenskaper vi ville ha in i vår fortsatta avelsmaterial.
Den hanen hette Buhammarens Stegg som efter ett fantastiskt liv somnade in i söndags. Denna glada energiska hund som tillsammans med Mountaineers Eya gav oss A-kullen.
Denna kull som vi själva har Avalonian's Akira och Steggs familj valde en fin hane Aragon "Storm" som det jagats mycket över. Hela kullen är fantastiska jakthundar och trevliga familjemedlemmar. I vår fann vi en av kull syskonen ute på Blocket hos en hundförmedling. Avalonian's Argo "Dallas" vi hade några hjärtskärande dygn innan vi lyckades få honom upp till Värmland, för att sedan förenas med sin pappa Stegg och bror Storm. Här fick han ett nytt namn "Kuling" han blev av med sin övervikt och började formas till en jakthund. Han blev snabbt en kär familjemedlem och barnen i familjen och Kuling fann varandra och vissa rädslor han haft blev borta, iom ett ökat självförtroende och motion.

Igår kväll fick jag ett sorgligt besked, Avalonian's Argo "Dallas" "Kuling" blev påkörd på riksväg 3 och tyvärr var hans skador så omfattande att han fick somna in.

Familjen är förkrossad i sorg, och vi likaså. Denna speciella kille som stal mitt hjärta som liten valp,  han fick sitt namn Argo som en hyllning till min i barndoms största kärlek min schäfer Argo. Nu får de träffas i Nangijala två hundar som ryckts från oss allt för tidigt. Vissa har ett större syfte än att vara kvar hos oss.

Ett kanske rörigt inlägg men sorgen tar över....

H en fin dag

Familje bild, fv Aragon "Storm", Stegg, Akira, Argo "Kuling", Eya

Otroligt vackra Argo "Kuling"

1 kommentar:

  1. Vilken förlust. Fina " Dallas " som jag så gärna ville ha. Jag lider med ägaren och dig. RIP KULING
    Anders Candell

    SvaraRadera