onsdag 14 december 2011

Lugnet efter storm!

Ja igår blåste det och regnade vertikalt inget väder som någon normal går ut i. Men vilka människor trotsar alla väder, jo hund och hästfolk.Varför blandar jag in hästfolk? Har ju liksom tillhört den skaran från 7 års ålder tills nu i augusti! Men för att återgå till gårdagen, jag fick besök av en urtjusig stövar kille som lagt sig till med lite ovanor. Han visade sig vara en mycket trevlig grabb med mycket potential, men lite dålig självkänsla.
Vi uppfödare har olika tillvägagångssätt när vi har valpar, jag personligen föredrar den miljö där valparna faktiskt varit en del av familjen, där de blir utsatta för dammsugare, golvmoppar och buller och bång. Och har man fler hundar så hjälper de alla till att fostra de små och de utvecklar en större lyhördhet för omgivningen. Killen som kom igår är uppfödd i ett uthus med sina syskon och fick sin mänskligkontakt vid städande och när de skulle ha mat. Jag säger inte att det är fel, men det kräver så mycket mer av blivande valpköparen. För allt vardags bestyr måste bli en del av inlärningen. Och det kan inte en första gångsägare veta.
Men allt går att reparera det tar bara lite längre tid, och när ämnet är är bra och har potential är ju utsikterna så mycket bättre.
Ha nu en potensiellt bra dag :) bjuder på en bild av de tre vid maten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar