måndag 2 april 2012

Sammanfattning av DGSK 90 års jubileum på Rödekro!

Oj vad med intryck som vi fått denna helg. Vi har mött massor med trevliga människor som har en positiv syn på vår underbara sport och hundar. För oss som bor och verkar i skog har vi också fått mycket nyttig information om fältjakt, vi har sett många fina hundar både unga talanger som fullfjädrade rutinerade. Framför allt vi haft några härliga dagar med goda vänner och våra hundar. Många skratt, god mat och en väl organiserad klubb som stått för för ett väl genomfört arrangemang. Tack DGSK vi kommer gärna tillbaka.
Vi kan ju säga att vår uppladdning inför denna helg varit lite knövlig, tisdagen den 27 började Akira blöda 2 månader innan normal löptid. Men ett snabbt samtal till Tävlingsledningen så fick vi ta in Buffy som ersättare på vinst eller förlust. På utställningsdagen upptäcker vi att även Eya kommit i löp, men då fick vi ta in ersättaren Beisla. Nu hör till saken att dessa två damer inte varit tränade sedan i höst, utan vi har lagt dem på hyllan för mognad :)
Torsdagen börjar med utställning, först ut är Yes som varit på kollo i Göteborg han visar klart och tydligt att detta med utställning är överskattat och låter inte domaren komma till. Tack och hej han fick en fantastisk kritik men vägrade samarbeta. Brodern Yammie/Ypperli  stod slutligen som gruppvinnare i Junkk med excellent vilket vi är mycket glada för. Sedan var det dags för Avalonian's Buffy i ökl hon fick excellent och vann ökk med ck, i bkl ställdes Moutaineers Eya och Avalonian's Beisla båda fick excellent, Eya blev oplacerad i bkk Beisla blev trea. I Bästa Tik Klass möttes många fina väl premierade hundar, men det visade sig att kennel Avalonian's föll domaren i smak, A. Buffy blev 1:a,  V.Tillaans 2: a Terrismäen Capri 3:a och Avalonian's Beisla 4:a.
Nu skulle BIR Och BIM utses och det var då Avalonian's Buffy vs Åshöjdens Uzzi och vi är mycket glada över att kunna lägga ytterligare en BIR i samlingen denna gång med Avalonian's Buffy som mottagare.
På fredagen var det dags för jaktprov vi gick som sagt ut med mycket låga förväntningar för som jag nämnde tidigare så de hundar som vi visste kunde ha en liten chans fick strykas. Men jag är trots allt mycket nöjd med den kritik som vi fick, även om flickorna än en gång visade prov på dåliga bromsar men en mycket stark jaktlust. Yes som nu gjorde sin premiär gick från klarhet till klarhet, nu vet jag vad jag behöver putsa på. Och även han går super bra, dock lite het ännu. Men jag har hellre hundar med för mycket jaktlust, tar lite längre tid att plocka till dom men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge. Brorsan Yummie/Ypperli gjorde även han gott intryck, kort och gott trots inga premier på jaktprov känner vi oss som vinnare ändå.
Ha en fin dag, bjuder på lite bilder.
Hela gänget i hörnan!
 Åens Yes
 Åens Ypperli/ Yummie
 Avalonian's Beisla
 Bir och Bim final
 BIR Avalonian's Buffy BIM Åshöjdens Uzzi
 Matte och A. Beisla myser lite
A. Buffy och Husse
 Yes och Matte

1 kommentar:

  1. Det ser ut som dere har hat en kjempe fin tur i nabolandet ;o)) Gratulerer igjen med topp resultater. Vi ønsker dere en riktig god påske!! klem fra 2 og 4 bente...
    Vi snakkes

    SvaraRadera