måndag 7 maj 2012

Ny vecka!

Och vilken vecka den börjar med en dagstripp till Ikea med jobbet. Inte fel att shoppa på arbetstid ;) Nåja det är lite ansvar också...
Gårdagen bestod av lite go fika och firande av Alex, sedan blev det markägarmöte som jaktlaget bjöd in till, med ett föredrag om viltskador. Var väldigt intressant, men för oss som inte lever av vår skog utan är mer hobby ägare är det lite svårt att förstå och uppskatta värden i rena pengar som försvinner pga. viltskador på virket. Men föreläsaren var en engagerad man med kunskap, och sånt är alltid kul att få ta en del av. Jag tycker det är så härligt med eldsjälar som verkligen går in för att lära mer och sedan förmedla den kunskapen de erövrat genom en livstids lärande.
Den slutsats som jag kom fram till var att jägarna är oerhört viktiga för att hålla en balanserad nivå på älgstammarna, för de förstör stora värden för skogsägarna. Älgen förstör massor med virke genom betning/fäjning någon statlig ersättning utgår inte, som det gör vid tex. rovdjurs angrepp. Här fick markägarna nyttiga tips på hur man kan gå tillväga för att skydda sina stammar. Detta nätverket som startas för skyddande mot viltskador har en hemsida som jag länkar till. Går in och läs är faktiskt intressant :)
Nätverket mot viltskador
Ha nu en fin dag, bjuder på en bild från resan till Fellesutställningen ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar