tisdag 21 september 2010

Skrämmande utveckling

Eller så är vi i Sverige bortskämda med skyddande lovikavantar, vi har inte varit utsatta för en hotbild av detta slag. Och det är inget som går att ta på för en åsikt är inget materia, och vi lever i en demokrati där yttrandefrihet och likvärdighetsprincip är ledord. Men vad händer i oss när vår skyddade verkstad faller i bitar, själv har jag en tendens att gå i försvar eller angrepp mot hotet rent instinktivt. När jag däremot landar börjar även mitt tänkande ta över och det är då lösningar tar fästa, finns det någon lösning på detta "problem" vi ställts inför? Ja, men det kommer bli en långdragen historia. Och det som retar mej just nu är fortfarande MP agerande samt deras anhängare.

Har personligen sett dessa listor som nu florerar med SD sympatisörernas namn, och det är helt vanliga svenskar tyvärr finns det nu även en uttalad hotbild för dessa. Redan igår blev en person knivskadad pga att en klunga ansåg att personen tillhörde SD. Är detta rätt? Nej, våld föder våld.

Och jag hoppas att Mp och dess anhängare snabbt inser att det inte handlar om att gå ifrån sina principer, utan det handlar om att få möjlighet att under fyra år att bekämpa den okunskap och missnöje som finns bland 5,7 procent av sveriges befolkning. Vem vet de kanske blir miljöpartister istället ;)

Ha en principiell tisdag, bjuder på ett Keltisk ordspråk " Rarely is a fight continued when the chief has fallen."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar