måndag 27 september 2010

Ur en oinvigds syn

Igår hade vi start på eftermiddagen, vilket resulterade i att vi var tre som fick sitta och vänta tills fm deltagarna var färdigbedömda. På den terräng som vi skulle ut på fanns en super fin grillkoja, där vi satt och eldade och skojade, det var en välbesökt terräng av både rådjursjägare och svampplockare. De funderade säkert över hur vi fåglefolk får vårt byte, jo vi plasserar våra hundar i bilens baklucka sedan väntar vi på att fågeln flyger in i bilen. Medan vi sitter och dricker kaffe och skojjar ;) Om det vore så väl...När vi kom ut i vår mark, då fick vi slita det var en fantastisk fin terräng och om fåglarna hade varit hemma hade det resulterat i fina valörer på hundarna. Vår egen A. Akira går från klarhet till klarhet, domaren gjorde allt för att verkligen kolla om hon höll måttet. hon fick gå i all typ av terräng som skogen kan bjuda på för att besvisa att hon verkligen håller måttet och det gör hon. Där det är öppet går hon i stora breda slag, när det blir tätt och trångt minskar hon och håller tätare kontakt helt enligt boken. Men resultatet är talande, i norge får man sifferbetyg för egenskperna, i skog bedöms dock inte självständighet eftersom de går ensam i släpp. Men hennes betyg under helgen är inte fy skam.
Jaktlust är fr 1-6 med 6 som högst, Fart 1-6 med 6 som högst, Söksbredd 1-6 där 4 är optimalt, Reviering 1-6 där 4 är optimalt, samarbete 1-6 där 4 är optimalt.
Lördag 5-5-4-4-4, söndag 6-5-4-4-4
I skog går de i släpp 30 min x 2, på söndag gick Akira 30min x3 plus 20 min. Hon är fantastisk, nu hoppas vi bara på att hon faktiskt får visa att hon även kan hantera fågel.
Nog om Akira nu över till något annat kul.
Åens XL Paw har gjort det igen under helgen fick han en 1VK under söndagen.
Vi tar av oss hatten för Knud med sina 81 år och hans underbara Paw, som helt klart visar vart skåpet skall stå. Heja Heja. för mer info besök http://www.aaens.dk/SIDSTE%20NYT%202010.htm


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar