lördag 21 november 2009

SOL...

Yes, solen skiner och det är ljust ute. Idag blir det till att vara ute mycket, för att lagra solljus inför nästa gråtrista period. Eya har bott på hotell under natten, hon har åkt hiss för första gången i sitt liv. Hon hade gett husse en konstig blick i hissen " som vad är meningen med att stå i detta trånga lilla rum? " Annars har det funkat bra, hon lyckades charma personalen på hotellet så när husse fick frukost fick hon hundgodis :-)

Hörde ett roligt repotage på radio Norge i går. Det handlade om julbord. Om man i Oslo varit på julbord och blir överförfriskad, finns risken att hamna i "fyllecell" till nyktrings rum. Dagen efter får dom en bot på 9000nok och sina tillbehör i en påse. Polisen som de intervjuade var mycket road över scenariot när vederbörande kommer hem, och skall förklara för sin levnadspartner om anledningen till böterna. Inte ofta man hör någon skratta så gott i radion....

Själv skall jag avnjuta ett julbord till torsdag, inte i Oslo så jag behöver inte bortförklara 9000:-

Ha en soligast lördag bjuder på ett citat av Robert Lembke " En av farorna med julafton är att vi av våra hustrur får julklappar vi inte har råd med " och en bild Eldkvika ett sto jag fött upp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar