söndag 28 februari 2010

Jösses

Har ju efter ett mycket övervägande bestämt att Svea skall få ett nytt hem, hon håller inte måttet för de krav vi sätter på en avelshund. Hon är vek och tyvärr blir hon lätt stressad, vilket inte lämpar sig varken för jaktprov eller tillsammans med den psykiskt starkare flock vi har.

Vi har ju haft lite otur när det gäller vår fina tjej, när hon skulle hd kollas visade det sig att hon inte hade chip. Det ställde till en massa konstigheter för helt plötsligt var hon identiteslös, men med hjälp av SKK och bekanta som kunde intyga vem hon var blev hom om märkt. Tog kontakt med uppfödaren samt övriga valpköpare ifall det blivit något strul, hörde inget. Har fått rekommendation om att ta kontakt med NKK etniska råd, eftersom de misstänkte förväxling från uppfödaren. Men eftersom Svea är Svea så var inte det en process vi ville ta. Men ett intresse från uppfödaren hade ju inte varit att förakta.

Det som har varit det jobbigaste i allt detta är att Svea är min lilla tjej, och jag har kanon lydnad på henne. Men utanför komfort zonen tappar hon helt fokus och allt blir ett inre kaos för henne. Hon skulle må bäst med en familj där hon kanske har sällskap av en annan hund, och där hon får lugn och ro utan att behöva konkurrera med andra tikar. Vi har inget intresse att trissa upp priset utan vill få tillbaka det vi betalade för henne som valp. Vi är noga med vart hon hamnar, jag kommer att vilja ha kontakt läääänge med den/de som tar över henne.


Nu får ni ha en god natt, jag kommer säkert skriva mer om Svea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar