tisdag 9 augusti 2011

Känslomässigt beslut!

Ha fattat ett beslut som jag med lite eftertanke borde tagit för något år sedan. Men nu är det fattat och nu finns det ingen återvändo. Det som kan sätta käppar i hjulet är om jag inte får sålt.
Jag har bestämt mig för att sluta med häst! Ja det är lite chockartat, även för mej själv. Men jag har inte tid, och jag går runt med ett konstant dåligt samvete och det sliter ut mej mentalt. Jag skall sälja allt!
Hästtransport, sadel, träns ja allt som hör till inkl hästen. Jag säger inte att jag aldrig mer kommer äga häst, men just nu funkar det inte.
Beslutet ha inte heller varit så enkelt, min häst är ju den ljuvligaste varelse jag någonsinne haft i mitt ägo.
Och när jag i måndags hämtade henne hos hingsten och hon kommer glatt och möter mej i hagen, då lovar jag att det brände rejält i ögonlocken. Och när hon vilar sitt huvud mot min axel jag då kom det också en tår. Men jag inser att jag kan inte vara egoist genom att hålla henne kvar för min skull, utan hon måste få chansen att komma till någon som kan ge henne det hon behöver, och utveckla henne till det hon kan bli.
Finns ett uttryck som är "om man älskar någon släpp den fri", och det är det jag gör. Till och med nu strömmar mina tårar bara av tanken på att inte kunna se henne varje dag.
Som ni förstår är det ett väldigt tufft beslut, men denna gång oåterkalleligt. Om någon är intresserad kommer lite fakta, sedan bilder.

Ett flott sto för den som vill satsa på avel, bör visas. Hon är dräktig med Brodi från Åleby 126 i blup. Brodi har samma mamma som Prins från Knutshyttan som är världens högst bedömde hingst. Pappa är Isar fra Kedudal.
Detta sto har ett hjärta av guld och alltid pålitlig och ärlig. 5 gångarter, väljer just nu helst pass, men har en flott trav med fint sväv när hon inte är sommar fet...
Passa på att få ett blup föl och ett otroligt flott sto för priset av en häst!
Hon är insutten, bör läggas lite tid på att separera hennes gångarter. 40000:-


2 kommentarer:

  1. Oj, vilket jobbigt beslut men strongt gjort. Skulle gärna köpt henne MEN även här är det tiden som fattas!!

    SvaraRadera