söndag 21 augusti 2011

Vilodag, Akira,buffy och jag har en myck

Vilodag, Akira,buffy och jag har en mycket avslappnad dag i tältet. Je och eya har gett sig ut i skogen för att gå ett extra prov, ibland kan man få plats fast det inte var planerat. Eya skall även starta på tisdag som planerat.
Liten resumé från buffys premiär. Hon startar i ett utmärkt sök, bra fart och stil. I andra släpp får hon något i näsan fäster ett kort stånd och det lättar en ripa, hennes första kontakt med en. Hon laddar med raketbränsle och far kraftfullt efter, ca250 m ändrar hon riktning för att i samma fart spränga upp en kull på 6 ripor där hon fick upp steggen. Går hämningstlöst efter, men kommer på inkallning. Tredje släpp, se jag att hon har totalt ändrat focus hennes sök är specialiserat mot en sak ripa. Och hon stöter en singel ripa och går efter hejdlöst, nu börjar det koka även i matte vill jag lova. Efter 400m värre hon tvärt mot vinden lägger sig ut i ett bevist sök och finner ytterligare en singel ripa, stöter och går efter som om hinhåle var i hälarna. Jag springer för att genskjuta henne för att på något sätt få stopp på henne. Hon ger med bokstavligen fingret och fryser vidare, dum nog mot en bekant i partiet som får stopp på hennes framfart.
Jag ni kan säkert gissa vad jag skall lägga tid på idag på vilodagen :-) exakt. Buffy skall få lite extra dressyr lektioner, fördelen med det jag fick se igår är att hon finner fågel och hon har ett kraftfullt söksupplägg. Allt annat hamnar på minus sidan.
Vi hade fruktansvärt mycket fågel, vilket gjorde att de flesta hundarna sprack. Min gulliga bekant och hennes vackra hane knep ett mycket förtjänsten 1uk, en hane att hålla ett extra öga på. Grattis till er, och till de 3 i ak som fick 2 pris en mycket presis irl.sitter och en pointer och en gs.
Nu får ni ha en fin dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar