fredag 11 juni 2010

Dyr morot

När dottern gick i nian beslutade vi oss för att ge en morot. Hon var trött på skolan och inte så motiverad av att läsa, eftersom vi anser att skolan är mycket viktig och att det är bra att fortsätta direkt till gymnasiet. Bestämde vi att varje VG är värt 500:- och varje MVG 1000:-, vilket resulterade i att hon faktiskt kom in på den utbildning hon ville samt att hon även hade fler valmöjligheter. Första året på gymnasiet var hon halv motiverad, men har nu mognat och gör ett jätte bra jobb.

Eftersom sonen gått ur nionde klass idag, kan vi inte göra skillnad. Det som däremot är skillnad är att han har varit motiverad eftersom han tidigt haft sitt sikte inställt på en av de svåraste utbildningarna att komma in på. Just nu kan jag endast säga....prisa gud för skatteåterbäringen ;)

I kväll blir det lite mys, men jag kommer nog somna tidigt eftersom det blev väldigt lite sömn på jobbet i natt. Vi har inte vaken natt utan jour, men inatt var det jour i stort sett hela natten. Känner att jag skulle behöva en morot för att inte somna stående.



Ha en utvilad fredar, bjuder på ett citat av Francis Bacon " Medgång avslöjar lasterna, motgång dygderna."

1 kommentar:

  1. Men vilken bra morot! Gissar att det kommer uppskattas den dagen de står där "redo" med sin utbildning i handen! KRAM

    SvaraRadera