onsdag 4 augusti 2010

Unga flickor

Jag undrar ibland varför unga tjejer är så självdestruktiva? Fick höra att två mycket unga flickor dök upp på en privatfest, dessa är runt 14-15 år de var rejält berusade och hade sex och erbjöd sex till flera av de äldre killar som befann sig där. Vart är föräldrarna? och vad har drivit dessa tjejer till detta beteende? Och har sex blivit ett slit och släng begrepp? Vad prioriterar föräldrarna? Hur tänker de unga tjejerna?

Många gånger kan jag höra föräldrar stå på barrikaden för saker som de själva anser fel, men de ser inte vad som händer sina egna döttrar.
Jag tycker att denna destruktivitet är lika illa som de som skär sig, för det lämnar lika stora ärr på insidan som skärsåren på utsidan. Vad kan vi göra? Ja det finns ett gammalt talesätt, det krävs en helg by för att uppfostra ett barn. Det är en sanning med modifikation, men varför inte börja med närvarande föräldrar. Strunta i att köpa och prata istället, dämpa inte det dåliga samvetet om tiden som inte räcker till med pengar, resor och prylar. Tillåt barn att ha tråkigt, då måste de även lära att stå ut med sig själva samt att de lär känna sig själv. Dagens tempo är så högt att vi glömmer bort att ha tråkigt.

För när vi är ensamma och har tråkigt det är då vi dagdrömmer, vi planerar med oss själva om det ena och andra. Vi har en dialog med oss själv, och lär känna vårt innersta.

Ha en tråkig onsdag, bjuder på ett citat av NN " Om du vill att dina barn ska stå med fötterna stadigt på jorden - lägg lite ansvar på deras axlar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar